Houten keuken kopen

Wie denkt aan een houten keuken denkt al snel aan een landelijke keuken. Maar ook in moderne keukens kan hout een mooie keuze zijn. Houten keukens zijn enorm veelzijdig, en door de vele kleuren en houtsoorten die er verkrijgbaar zijn passen ze in bijna elk interieur.

Houten keuken

 

Houten keukens zorgen voor een warme sfeer en vormen een gezellig hart in huis. KüchenWelt heeft een uitstekend aanbod aan keukens in zowel massief hout als houtlook, in alle keukenstijlen, en met vele mogelijkheden om te combineren. Uw houten droomkeuken wacht om ontdekt te worden!

 

Massief houten keukens: authentiek en stoer

Een volledig houten keuken kan een geweldige natuurlijke, landelijke uitstraling geven. Hoewel deze stijl vaak klassiek is, is hij zeker niet ouderwets. Integendeel: van een massief houten keuken met een goed design heeft u jaren plezier.

Welke houtsoort u kiest is van belang voor de uitstraling van uw keuken. Wat past bij uw interieur? Donker eiken, een lichte houtsoort, of een witte of zwarte houten keuken?

Een massief houten keuken is een aankoop waar u lang mee zult doen. Het materiaal is zeer duurzaam en goed te onderhouden. Van werkblad tot kastenwand, alle verschillende delen van een keuken zijn leverbaar in hout.

 

Houten details in de moderne keuken

Een moderne keuken is strak en glad. Past hout daar eigenlijk wel bij? Jazeker, uitstekend zelfs!

De warmte van hout combineert bijzonder goed met de coole uitstraling van een moderne keuken. Een moderne keuken kan volledig van hout zijn, maar vaker ziet men een moderne keuken met houten accenten.

Moderne houten keuken

In combinatie met beton past een massief houten werkblad bijvoorbeeld perfect in een industriële keuken. Een zwarte of witte hoogglans afwerking gecombineerd met houten elementen ziet er modern maar toch vriendelijk uit.

En ook de Scandinavische stijl, met zijn warme en knusse uitstraling, is een voorbeeld van een moderne keukenstijl met hout.

 

Houten keuken met tijdloze schoonheid

De warme uitstraling van hout maakt een een houten of houtlook keuken tot een evergreen. Als u een tijdloos ontwerp zoekt, kijk dan zeker eens naar keukens met hout. Voor tijdloze houten keukens kiest u het beste voor elementen die passen bij zowel moderne als landelijke keukens.

Er zijn verschillende manieren om die combinatie te maken: hou de vormen bijvoorbeeld strak, maar laat de hoogglans afwerking achterwege. Fronten zonder al teveel poespas geven u de vrijheid om wat uitgesprokener handgrepen te kiezen.

Met name lichtgekleurde materialen, zoals grenen of een lichte kleur eikenhout, zullen de keuken niet dateren.

 

Gekleurde keukens met hout, houten keukens met kleur

Een volledig houten keuken kan mooi zijn, maar we zien tegenwoordig toch vooral houten keukens met accenten in een andere kleur of andere materialen, of juist hout dat terugkomt in andere keukenstijlen.

We hadden het al over de industriële keuken met hout, maar hout is eenvoudig te combineren met bijna alle stijlen.

Hout in een witte keuken is al heel lang een bekende keuze, maar denk ook eens aan hout gecombineerd met zwart of uw favoriete kleur. Een houten werkblad voegt warmte toe, wat zeker bij wit kan zorgen voor een vriendelijker uitstraling.

Een hoogglans witte keuken met veel natuurlijk licht heeft bijvoorbeeld veel baat bij de verzachtende werking van hout.

Maar ook een houtlook keuken of houten keuken kan opgefleurd worden met kleuren. Het hout zelf kan natuurlijk van een kleur worden voorzien, maar ook hout in combinatie met andere materialen, zoals gekeurd of wit kunststof, is een goede keuze. U kunt daarbij ook denken aan de kleur en stijl van de vloer.

Een liefhebber van zwarte keukens? In een hoogglans zwarte keuken nemen houten details wat van de 'strengheid' van het zwart weg. Dat kan al met een subtiel element van (licht) hout, zoals een plint.

In een zwarte keuken van hout zijn de textuur en tekening van de materialen bepalend voor de sfeer. Hou rekening met de richting van de nerf van het hout. Een nerf die verticaal loopt laat hoog en smal lijken, een horizontale nerf geeft een gevoel van breedte.

 

Houtlook keuken of massief houten keuken?

Wie houdt van een natuurlijke uitstraling zal denken dat massief hout de voorkeur heeft, maar dat hoeft niet te kloppen: houtlook keukens kunnen een prima alternatief voor massief hout zijn.

De mogelijkheden van een keuken met houtlook zijn tegenwoordig namelijk zeer uitgebreid. De materialen zijn licht en daardoor veelzijdig te verwerken, budgetvriendelijk, en tegelijkertijd mooi en duurzaam.

Als u kiest voor een KüchenWelt keuken met houtlook kunt u erop rekenen dat het materiaal degelijk is en tegen een stootje kan. Houtlook is in verschillende kleuren, patronen en stijlen verkrijgbaar, er is altijd een combinatie die past bij uw interieur.

Kom voor inspiratie naar onze showroom: onze adviseurs kunnen u vertellen hoe u de perfecte sfeer creëert, zodat uw nieuwe keuken een echte houten droomkeuken wordt.

 

Het houten kookeiland

Een houten of houtlook kookeiland staat goed in verschillende soorten keukens: net zoals vroeger het gezin zich verzamelde om de keukentafel, kan dat nu om het keukeneiland.

 

Houten kookeiland

 

Als u kiest voor een open hoekkeuken kan een eiland u extra ruimte geven, en tegelijkertijd zorgen voor aansluiting met de rest van de woning.

Een houten keuken met eiland geeft een gevoel van luxe. U benut het oppervlakte van de vloer van uw keuken optimaal. Een eiland kan bovendien worden voorzien van keukenkasten, waardoor u ook meer opbergruimte heeft.

Natuurlijk is het ook mogelijk om in een houten keuken te kiezen voor een kookeiland in een ander materiaal. Die keuze ligt iets minder voor de hand, maar kan daardoor juist spannend zijn. Een houten keuken gecombineerd met wit of kleur is zeker mogelijk!

 

Design in de houten keuken

Een houten keuken geeft die warme uitstraling die tegenwoordig erg gewild is. In veel designkeukens ziet men houten elementen, bijvoorbeeld in het werkblad of een kastenwand. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Design te prijzig? Niet als u gebruik maakt van de expertise van onze adviseurs. Door slimme keuzes te maken komt design, ook in de houten keuken, binnen handbereik van iedereen.

Een massief houten keuken is kostbaarder dan een houtlook keuken. Maar ook de hoeveelheid en het formaat keukenkasten (en dus fronten) die u nodig heeft bepalen voor een deel de prijs. Daarnaast kunt u kiezen voor allerlei snufjes en techniek, of juist voor een wat soberder uitvoering van uw nieuwe keuken.

Dat betekent echter niet dat u bij een voordeliger keuze een minder goede keuken koopt. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u helpen kiezen voor een houten keuken met de ergonomische inrichting en de natuurlijke uitstraling die bij u past.

En al onze keukens zijn natuurlijk van de beste, Duitse kwaliteit.

 

Uw eigen houten keuken: vakkundig advies en een ontwerp op maat.

Bij KüchenWelt luisteren we naar uw wensen en budget, om deze te combineren tot een ontwerp dat helemaal perfect is voor u. U kunt dus zelf kiezen wat u het belangrijkst vindt. Zo stellen we, samen met u, de houten keuken van uw dromen samen.

Op zoek naar inspiratie voor uw keuken? Nog niet zeker van de juiste combinatie van materialen? Kom voor de verschillende mogelijkheden voor houten keukens een kijkje nemen in onze showroom.