Bent u aan het kijken naar rode keukens? Dan is het belangrijk dat u weet waar u allemaal aan moet denken.

Er zijn namelijk een groot aantal mogelijkheden op dit gebied te vinden en u kunt daarbij ook meerdere accenten aanpakken.

Het is dan belangrijk dat u alle factoren voor uzelf op een rij zet. Maar wat zijn de opties? Onderstaande informatie zet alles op een rij voor uw nieuwe rode keuken.

 

Rode keukens

 

De keukenstijl bekijken

Voordat u naar de rode keukens kijkt, is het belangrijk om de keukenstijlen op een rij te zetten. Er zijn namelijk verschillende stijlen te vinden in het assortiment, waardoor u de uitstraling krijgt die u wenst te hebben. Denk bijvoorbeeld aan rode landelijke keukens, maar ook een moderne uitstraling. Een landelijke keuken heeft immers weer een andere sfeer dan de andere interieurstijlen.

Moderne rode keukens kennen rode keukenkastjes die vaak voorzien zijn van hoogglans. De keuken kan bij een groot aantal interieurstijlen toegevoegd worden en u van uw woning een geheel kunt maken.

Een rode landelijke keuken is juist weer een goede variant voor de iets oudere uitstraling. Als laatste kunt u ook nog kijken naar een industriële keuken. Zorg er daarom voor dat u goed voor ogen hebt wat uw interieurstijl is, zodat u een keuze kunt maken voor uw keuken.

 

Moderne rode keuken

 

Rode accessoires met meerdere mogelijkheden

Een rode keuken komt in een groot aantal mogelijkheden. Alle rode elementen zullen daarbij weer een andere opstelling geven en de accessoires kunnen hier helemaal op aangepast worden. De opvallende kleur kan hierdoor een groot aantal elementen in de keuken geven, zonder dat het direct overweldigend wordt.

U kunt hiervoor als eerste kijken naar rode tegels. De keuken kan dan in een groot aantal kleuren komen, terwijl de tegels een mooie rode kleur hebben. De talloze tinten geven dan de mogelijkheid om uw tegels een goede kleur te geven. De kleur rood kan dan subtiel aanwezig zijn, terwijl u juist geniet van de tegels en de mogelijkheden.

Een andere optie om de sfeervolle uitstraling te krijgen in uw keuken is door de accessoires in deze rode kleur te plaatsen. Een rode afzuigkap kan bijvoorbeeld al een geheel andere sfeer met zich meebrengen. Daarnaast zijn er koelkasten, een oven of een koffiezetapparaat, welke in deze kleur kunnen komen. Ieder belangrijk element kan hierdoor weer in het rood komen voor een opvallend uiterlijk. En wat dacht u van een rood keukenblad?

 

Keuken met rode muur

 

De redenen voor een rode keuken

Er zijn een groot aantal redenen te vinden waarvoor u een rode keuken in uw woning kunt plaatsen. Denk daarbij als eerste aan de keukenstijl.

Een industriële stijl combineren met de kleur rood is bijvoorbeeld al een geheel andere keuken dan wanneer u alleen voor zwart en hout kiest. Het combineren van de kleuren zorgt voor een warme uitstraling en u kunt hierdoor blijven combineren.

De moderne rode keukens kunnen voorzien worden van zowel hoogglans of mat. Een hoogglans rode keuken is voor veel mensen een variant die goed schoon te maken is, maar kan ook duidelijker aanwezig zijn. De keuken hoogglans rood is daarbij wel weer een mooie optie in een groot aantal interieurstijlen.

 

Mat rode keuken

Een mat rode keuken houdt zich iets meer op de achtergrond en kan bijvoorbeeld goed passen bij een landelijke rode keuken. Zo kunt u het zo opvallend maken als u zelf voor ogen had en zal een rode keuken veel plezier op kunnen leveren.

Een andere reden waarvoor u voor een rode keuken kiest, is het feit dat er veel verschillende opstellingen mogelijk zijn. De rood rode keukens kunt u bijvoorbeeld in iedere ruimte plaatsen, waarbij de opstelling naar wens wordt gemaakt.

Rode accenten zijn hierdoor ook gemakkelijker toe te passen, zonder dat het overweldigend wordt in bijvoorbeeld een kleine ruimte. Het is daarom goed om de rode keukens eerst naar wens op te stellen voordat u verder kijkt naar de rode elementen of de volledige keukenkastjes.

Een laatste reden zijn de vele tinten waar u uit kunt kiezen. De diverse tinten zorgen allemaal voor een geheel andere sfeer. Een bordeaux rode keuken is bijvoorbeeld weer anders dan wanneer u voor een felle rode kleur kiest.

Vele tinten rood houdt echter ook in dat u al snel een verkeerde combinatie maakt. Zorg er daarom voor dat u bordeauxrood niet met de een andere donkerrode keuken combineert, zodat u uitsluitend voor het beste geheel kijkt. Een assenbloed rode keuken, zal dan wel veel sfeer kunnen geven in de woning.

 

Keuken met rood eiland

 

Ga voor rode keukens

Bent u zelf van plan om voor een felrode keuken of bordeauxrode keuken te kiezen? Dan kunt u het beste inspiratie opdoen door te bespreken wat de mogelijkheden zijn. De keukens bekijken en met elkaar vergelijken zorgen er uiteindelijk voor dat u te allen tijde rode keukens vindt die bij uw woning passen.

Of dit nu een rode hoogglans keuken of een matte variant is, uw keuken wordt helemaal naar wens. Door alle opties zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken en te bekijken welke accenten u in een bepaalde tint wilt hebben, heeft u snel de gemakken van uw nieuwe keuken in huis.

In de showroom laten we graag de populairste rode keukens van dit moment zien. Ervaren adviseurs staan tijdens een vrijblijvend adviesgesprek voor u klaar.