Als u erover nadenkt uw keuken te renoveren, maar nog niet duidelijk heeft welke stijl u aanspreekt, dan is het een goed idee verder te lezen en inspiratie op te doen. Dit jaar zijn taupe keukens namelijk dé trend en niet zonder reden. Het is een magische kleur die werkelijk overal mee te combineren is. Ideaal dus als uitvalbasis voor het ontwerpen van een nieuwe keuken.

 

Wat is taupe?

Het woord taupe komt van het Franse woord voor mol. Het refereert aan de kleur van de vacht van het diertje, dat soms neigt naar grijs of juist naar bruin. Dat is precies wat de kleur taupe is, een kleur die grijsbruin is en waarbinnen veel verschillende variaties bestaan. Zo kan taupe een warme tint hebben, of juist een koele tint.

Taupe keukens

Een zeer veelzijdige kleur is het dus, die zich perfect leent voor meerdere soorten interieurcombinaties.
De bijzondere hoeveelheid tinten die taupe heeft, komt omdat er twee neutrale kleuren met elkaar worden vermengd om tot de kleur taupe te komen. Over het algemeen zijn dit grijs en bruin. Dit is dus ook de reden dat er eindeloos veel verschillende tinten van beschikbaar zijn.

 

Hoe kies je de beste kleur voor je keuken?

De kleur van uw keuken is fundamenteel voor de uitstraling en inrichting ervan. Bedenk u van tevoren goed wat u precies wilt uitstralen met uw keuken: een huiselijke sfeer, een stoere sfeer of juist een natuurlijk uiterlijk. Het fijne van taupe is dat er zoveel tinten van bestaan dat het altijd wel te combineren valt.

Rechte taupe keuken met kastenwand

Wilt u het liefst gaan voor een warme uitstraling, dan kunt u het beste kiezen voor een taupe kleur voor de keuken waar net iets meer bruin in zit. Gaat u juist liever voor een koudere uitstraling, dan is het slim om te neigen naar grijze of zelfs paarse tinten. Denk aan het toepassen van deze kleur in de keukenkasten, keukeneiland, lades of het werkblad.

 

Voordelen taupe in de keuken

Het beste is dus eerst het model keuken te kiezen en van daaruit te kijken wat u belangrijk vindt dat de keuken uitstraalt. Een groot voordeel van een taupe kleur keuken is dat het met alle andere kleuren te combineren is. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je eigenlijk niet de fout in kunt gaan met de inrichting van uw keuken.

Het is daarmee dus ook heel erg praktisch. Mocht u na verloop van tijd toe zijn aan een nieuwe inrichting van uw keuken, dan kunt u gemakkelijk een aantal accessoires veranderen. Iedere kleur past namelijk bij in een taupe keuken.

Taupe bovenkasten

 

Hoe combineer je taupe in de keuken?

Taupe kunt u op verschillende manieren combineren in de keuken. De meest voor de hand liggende manier is een combinatie met wit. Deze kleurcombinatie van wit en taupe maakt dat een ruimte net even wat zachter wordt. Toch blijft de uitstraling van een combinatie met wit stoerder dan wanneer u kiest voor beige.

Beige zorgt al snel voor een romantische uitstraling, wat natuurlijk ook heel mooi kan zijn. Heeft u wel eens overwogen te gaan voor een taupe keuken met zwart blad? Donkere kleuren gaan perfect samen met taupe. U behaalt hiermee een zeer chique uitstraling. Een taupe keuken met zwart blad afwerkingen in taupe kleuren gaan ook prima in keukens waar voldoende lichtinval is. Zo kunt u deze mooie kleurtonen combineren, maar is het niet te donker.

Ook felle kleuren zijn een goede match met taupe. Door te kiezen voor een taupe keuken en felle accessoires, gaat u voor een rustige basis die toch spontaan is door het gebruik van gezellige kleuren. Zo ziet u, taupe keukens zijn eindelijk te combineren.

 

Welke kleur past bij taupe keuken?

Bijna iedere kleur! Taupe is een vrij neutrale kleur waardoor er verschillende kleuren en tinten gecombineerd kunnen worden. Zwart en wit zijn van origine al neutraal, en kunnen dus ook met taupe gecombineerd worden.

Maar ook als u het uitbundiger wilt maken, dan is het mogelijk om een taupe keuken met andere kleuren te combineren. Denk dan aan bijvoorbeeld: rood, paars, groen, blauw, oranje en ga zo maar door. Eigenlijk kunt u met taupe nooit de mist in gaan.

U-vorm-keuken taupe

 

Is taupe een warme of een koude kleur?

Taupe is een warme kleur. Het is uitermate geschikt om dit te combineren met koude kleuren. Paars, blauw en groen zijn hier goede voorbeelden van.

 

Met welke materialen kun je taupe combineren?

Naast kleur, is het ook handig te weten met wat voor type materiaal een taupe keuken te combineren is. U kunt kiezen voor een basiskleur taupe voor de keukenmeubels zoals de keukenkastjes en vervolgens combineren met een mooi donker marmeren blad. Ook hout gaat perfect met een taupe basis.

Gaat u liever voor een minimalistisch uiterlijk, dan kunt u ervoor beslissen de gehele keuken in taupe te bestellen. Daarnaast zijn er opties voor matte materialen en hoogglans oppervlaktes in taupe kleur.

Onthoudt dat wit en taupe zorgen voor een rustige uitstraling, een taupe keuken met zwart blad garant staat voor een stoere en spannende uitstraling.
Liever een landelijke uitstraling? Kies er dan voor de taupe keuken te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen. Of zelfs beton voor een stoere industriële look.

 

Interesse?

Heeft u interesse in een mooie taupe keuken? Twijfel dan niet en neem vandaag nog contact op. Wij luisteren naar uw wensen betreft de keuken en kunnen een passende offerte op maat maken. Zo kunt u uw droomkeuken in tijdloos taupe verwezenlijken.