Keukenblokken kopen? Een keukenblok is de geconcentreerde essentie van een keuken. In dit kleine pakketje zitten alle functies van een volwaardige keuken. Ontdek de voordelen van keukenblokken bij KüchenWelt!

 

Wat is een keukenblok?

Een keukenblok of kitchenette is een zeer compacte keuken die alleen uit het hoognodige bestaat: een kookplaat en spoelbak, een koelkast en minimale opbergruimte. Dit type keuken is bijvoorbeeld geschikt voor kleinbehuisden, appartementen, tiny houses, vakantiewoningen, kantoren enz.

Een voordeel is dat een keukenblok later vaak nog aangevuld kan worden tot een grotere keuken, als dat gewenst is.

 

Keukenblokken

 

Kleine keukens versus keukenblokken

Een keukenblok is compacter dan een kleine, complete keuken. In een keukenblok is genoeg plek om te koken, maar de ruimte blijft beperkt. Dit zorgt er wel voor dat voor andere woonfuncties meer plaats in huis is.

U kunt een deel van de activiteiten die u normaal op het aanrechtblad zou doen verplaatsen naar de tafel. Zo zorgt u eenvoudig voor voldoende ruimte om bijvoorbeeld te snijden. Naderhand ruimt u op, en gebruikt u dezelfde tafel om aan te eten, spelletjes te doen of om uw laptop op te zetten.

 

Hoe kies ik een keukenblok?

Welk keukenblok bij u past is afhankelijk van een aantal factoren: in wat voor woning komt de keuken, wat is uw budget, welke voorzieningen heeft u nodig en hoe is uw smaak?

Ook voor kitchenettes geldt dat het handig is om een kaartje te maken van de ruimte waar deze geplaatst zal worden, en eventueel een foto. Zo kan onze adviseur u helpen de beste opties te bepalen.

 

De indeling

Het model van kitchenettes is eigenlijk altijd hetzelfde, recht en kort. Toch is het goed om kritisch na te denken over de indeling van deze supercompacte keukens. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid en plaatsing van kasten.

 

Kastruimte in een keukenblok

Standaard keukenblokken hebben doorgaans alleen onderkasten, maar het is natuurlijk mogelijk ook bovenkasten te laten plaatsen. Apparatuur, zoals een vaatwasser of koelkast, kunnen dan worden ingebouwd in de onderkasten. Dat scheelt weer een beetje plaats en laat de keuken rustiger ogen.

 

Spoelbak en koelkast

Keukenblokken zijn verkrijgbaar met verschillende voorzieningen. De meest gevraagde opties zijn een spoelbak en een koelkast. Hou er rekening mee dat er een waterleiding, waterafvoer en voldoende stroomvoorziening moet zijn om die op aan te sluiten.

U kunt bij ons koelkasten bestellen in vele vormen en maten. Voor een keukenblok raden we een koelkast aan die qua afmeting enigszins bescheiden is. Wij adviseren u graag over de producten in ons assortiment.

 

Het uiterlijk

Hoewel ze klein zijn valt er ook bij keukenblokken genoeg te kiezen op het gebied van uiterlijk. De kleuren en afwerking van delen zoals kastdeurtjes en zijkanten kunnen een duidelijke impact hebben op de sfeer in huis. Er zijn gelukkig vele verschillende mogelijkheden.

Zo hebben wij een groot assortiment aan modellen en kleuren voor alle onderdelen, van kastdeuren tot plinten. Wij leveren bovendien hoogwaardige apparatuur, waardoor ook uw kleine keuken groots voelt. In de showroom vertellen we u graag meer.

 

Inspiratie opdoen

Inspiratie vinden voor zo’n compacte keuken, is dat nodig? Elke keuken moet uitnodigen tot gebruik, zelfs de kleinste. Daarom raden we aan ons keukenboek aan te vragen, vol keukens in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen.

Ook onze keukenblokken zijn immers verkrijgbaar in deze varianten. Als u een grote keuken ziet die u mooi vindt, kunt u eens nadenken waarom deze u zo goed bevalt. Mogelijk kan het model in het klein worden uitgevoerd, of in elk geval de delen ervan die uw oog getrokken hebben.

 

Tip: de invloed van kleur

Lichte kleuren laten groter lijken. Voor kleine keukens is het vaak verstandig om geen al te donkere kleur te kiezen voor de afwerking. Stem dit echter af op de sfeer van de rest van de woning: als u overal donkerbruin hebt, staat een witte keuken daar misschien niet goed bij.

 

Een goedkoop keukenblok

Een keukenblok is voordeliger dan een complete keuken, vanwege de kleine afmetingen is er immers minder materiaal nodig. Toch is het ook voor keukenblokken verstandig om op de prijs te letten.

Heeft u al een offerte ontvangen, neem deze dan eens mee naar KüchenWelt, zeer waarschijnlijk kunnen wij tot een lagere prijs komen.

 

Online winkelen voor keukenblokken

Het is verleidelijk om, voor iets dat zo eenvoudig lijkt als een keukenblok, online te winkelen en naar aanbiedingen te speuren. Maar biedt zo’n online verkoper u wel service en kwaliteit? Denkt men daar wel met u mee?

Zelf een bestelling plaatsen via internet kan natuurlijk, maar als u toch prijs stelt op persoonlijk contact en èchte service, dan bent u beter af bij een èchte winkel. Daarom kiest u voor KüchenWelt. Wij ontwerpen voor u op maat, helpen u met het maken van de juiste keuzes, bestellen alle onderdelen voor u en gaan net even verder. Goed voor elkaar!

Tip: een keuken ontwerpen doet u nu ook eenvoudig thuis.

 

Laten doen, of zelf doen?

Bezorging van onze keukens zit inbegrepen in de prijs. U kunt ervoor kiezen om het keukenblok zelf te plaatsen, als u handig bent en de kosten zo laag mogelijk wil houden. Wilt u echter genieten van meer gemak, dan kunnen wij zorgen (voor een kleine meerprijs) dat de keuken voor u wordt geplaatst.

 

Aanbiedingen bij KüchenWelt?

Wij houden de prijs van onze producten standaard laag. U hoeft bij ons niet op aanbiedingen te jagen: KüchenWelt biedt u altijd een ruime keuze aan goedkope keukens van Duitse kwaliteit.

Wij bewijzen dit graag aan u: neem uw offerte van een andere zaak mee en wij leggen die naast de onze. U zult zien dat het u direct geld scheelt.

 

Wat kost een kitchenette?

Kitchenettes zijn vaak een economische keuze: doordat ze compact zijn en makkelijk te plaatsen kunnen de kosten beperkt blijven. De prijs van een keukenblok hangt echter af van de gekozen materialen, apparatuur, afmetingen enzovoorts.

Wat een goedkope optie leek, loopt daardoor soms snel op in prijs.

Daarom is het ook voor een keukenblok of kitchenette verstandig om om advies te vragen aan de keukenexperts in de KüchenWelt showroom. Zij kunnen u helpen om de perfecte kitchenette voor de juiste prijs samen te stellen. Bekijk onze selectie en laat ons u helpen bij het kopen van uw nieuwe keukenblok.