Quooker? Iedereen die een nieuwe keuken koopt, wil natuurlijk het allerbeste en allernieuwste. Alle gemakken passend bij uw gewoontes en manier van werken. Hoe makkelijk is het om op ieder moment kokend water te hebben in de keuken? Van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat voor dat u naar bed gaat.

Zodra u het gemak kent van een Quooker, wilt u niets anders meer. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met een Quooker kokend waterkraan.

 

 

Historie

Quooker begon in 1970 in Nederland met een prachtig idee: Kokend water uit een kraan. Destijds was dat een revolutionair idee, maar deze technologie is nu niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Miljoenen mensen over de hele wereld kennen inmiddels het gemak van gefilterd, kokend water uit de kraan.

En sinds de introductie van de Quooker CUBE is er geen enkele reden waarom deze kraan niet zou thuishoren in iedere keuken. CUBE maakt naast gewoon gefilterd water ook koel water en lekker bruisend water met bubbels. En dat allemaal uit dezelfde kraan.

 

Quooker historie

 

De gepatenteerde concepten die Quooker in de loop der jaren heeft ontwikkeld maakt haar tot wereldleider op het gebied van innovatie in haar vakgebied. Alle producten worden in Nederland geproduceerd en hebben een standaard garantie van twee jaar.

Inmiddels zijn er een groot aantal modellen op de markt gebracht zodat er voor ieder huishouden een geschikte Quooker te vinden is. Er zijn Quookers in landelijke, rustieke stijlen en Quookers voor strakke, hypermoderne keukens.

 

Veilig

Maar is het wel veilig om kokend water uit een kraan te laten stromen? Dat is het zeker. Het is zelfs veiliger in gebruik dan bijvoorbeeld een elektrische waterkoker. Een keteltje kokend water op het fornuis of een waterkoker kan immers omvallen. De Quookers echter, zijn uitgerust met verschillende veiligheids mechanismen.

 

Kinderbeveiliging

 

Om het kokend water te kiezen uit de kraan, moet de bedieningsknop eerst tweemaal ingedrukt worden, en daarna gedraaid. Deze combinatie van handelingen is voor een volwassene een fluitje van een cent, maar voor een kind nagenoeg onmogelijk na te bootsen. Daarnaast brandt er een rood lampje als er kokend water wordt gebruikt.

Ook is de nek van de kraan geïsoleerd zodat hij nooit heet wordt aan de buitenkant. Het water dat uit deze kraan komt, is niet een massieve straal, maar er wordt lucht toegevoegd. Dat voorkomt ongelukken. En misschien wel het meest belangrijk: Een Quooker kan niet omvallen, en dat kan een keteltje op het vuur of een traditionele waterkoker op uw aanrecht wel.

 

Veelzijdig en veelvuldig gebruik

Misschien vraagt u zich af hoe het is om iedere dag gebruik te maken van de Quooker. Stelt u eens voor dat u ’s morgens uw keuken inloopt. U ziet dat het drinkbakje van de kat leeg is. U spoelt de bakje om met kokend water, dan is het ineens gedesinfecteerd. Dan vult het bakje met vers, gefilterd water en u zet het terug. U bent 15 seconden bezig met deze handelingen en de kat is blij met schoon, gefilterd water.

Dan zet u een kopje thee voor uzelf. U pakt een kopje, legt een theezakje in het kopje en vult het kopje met kokend water. Uw thee is klaar binnen 10 seconden. U merkt ondertussen op dat het tijd wordt om te vertrekken naar de sportschool. U pakt uw bidon uit uw sporttas en vult hem vast met lekker koel, bruisend water. Als dit enigszins lijkt op uw ochtendritueel, dan zult u versteld staan over de hoeveelheid tijd die een Quooker u bespaart.

Maar daar houdt het niet op. U tapt kokend water in uw pan en de pasta kan er meteen in. De kooktijd begint meteen dus niet meer wachten bij het fornuis maar focussen op de rest van de to-do’s in huis.

Even snel een maaltje heerlijke peultjes blancheren? Dat doet u met een Quooker in een handomdraai. Even de peultjes in een vergiet onder de Quooker met kokend water, daarna laten schrikken met koud water en klaar is Kees. De peultjes behouden hun prachtige groene kleur, ze blijven heerlijk knapperig en zijn in een ogenblik beetgaar.

 

Quooker en het milieu

Door het gebruik van de Quooker bespaart u een enorme hoeveelheid plastic flessen die anders in het milieu terecht zouden komen. En door een Quooker CUBE toe te voegen, hoeft u ook geen koolzuurhoudend water meer in huis te halen. Voor het elektriciteitsverbruik hoeft u het ook niet te laten; het stroomverbruik op standby is slechts 10 Watt.

Daarvoor in ruil kan uw waterkoker op het aanrecht verdwijnen.
Door dit superzuinige energieverbruik heeft de Quooker het beste energielabel verkregen: Het A-Label. Daarnaast hoeft niemand uit te leggen dat wij allemaal minder water moeten verspillen. Nog steeds wordt er teveel water gekookt voor een pot thee.

 

 

Met de Quooker gebruikt u nooit teveel water. Daarmee voorkomt u het onnodig wegspoelen van kostbaar drinkwater of het opnieuw moeten opwarmen omdat de waterkoker is afgeslagen en u zo lang moest wachten dat u iets anders was gaan doen.

Minder water en minder stroom met de Quooker
Iedere keer als u water tapt uit uw Quooker, gebruikt u precies de hoeveelheid ater die u nodig hebt. Niet zoals bij een fluitketel of een waterkoker op uw aanrecht, waar soms opnieuw gekookt moet worden als het water per ongeluk is afgekoeld, en dat is verkwisting van energie.

Quooker werkt met een vacuüm tank waarin water wordt verhit onder druk tot 108°C graden. Door deze technologie wordt het water heet gehouden zonder dat daar veel stroom voor nodig is. De energie in het water onder druk kan niet weg. Het water kookt als het uit de kraan komt, op precies 100°C.

Het COMBI reservoir heeft ook energielabel A gekregen. Dit reservoir zorgt ervoor dat u naast kokend water ook altijd water heeft op afwastemperatuur.

 

Minder plastic afval

Met de Quooker CUBE krijgt u gefilterd koud water, bruisend water, heet water en kokend water. Dit betekent dat u niet meer naar de winkel hoeft voor bruisend water in plastic flessen. Vul uw eigen navulfles zodat u altijd uw eigen bruisend, koud water bij de hand hebt.

Dat bespaart een enorme hoeveelheid plastic in het milieu, of gedoe met statiegeld. Bovendien moesten statiegeld flessen gewassen en vervoerd worden, ook daar ligt een milieubewuste keuze van u.

 

Bespaart water

Laat u de kraan wel eens lopen in de zomer totdat u koud water krijgt? Jammer van al dat water. Dat soort verspilling is ook voorbij met een CUBE. Dat komt omdat de CUBE onmiddellijk koud gefilterd water geeft zonder dat u er op hoeft te wachten. Dat scheelt erg veel water.

Wist u dat de Quooker fabriek heel goed bezig is voor het milieu? Zo hebben ze in 2016 maar liefst 900 zonnepanelen laten plaatsen op de fabriek. Daarmee voorzien ze zelf in al hun energiebehoeften. Ook wordt er veel gerecycled en worden afvalstoffen op ecologisch verantwoorde wijze verwerkt.

Daarmee wordt voldaan aan de strenge eisen van de WEEE (Richtlijn uit 2012 van het Europees Parlement die de werkwijze beschrijft voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur, afgekort tot de WEEE-Waste of Electrical and Electronic Equipment).

Daarnaast is de Quooker erg eenvoudig in onderhoud en gaat zeker tussen de 15 en 20 jaar mee.

 

Quooker is puur gemak

Het gemak van een Quooker is heerlijk. Even snel een babyflesje ontsmetten met kokend water? Geen probleem. De waterbak van de kat ook niet. Alles is snel en hygiënisch schoon. Een vet bordje is ook zo weer schoon en klaar voor hergebruik.

Het unieke systeem van Quooker bestaat uit een geïsoleerde kraan die kokend water kan tappen, die vastzit aan een kleine tank in een keukenkastje. Dit tankje trekt een vacuüm op de bestaande waterleiding. Het water in het tankje wordt verhit tot 108 °C. Door het vacuüm kan er bijna geen hitte ontsnappen aan de tank.

Het water begint pas te koken op het moment dat de kraan om kokend water vraagt. Terwijl er kokend water wordt getapt uit de kraan, vult de tank zich met nieuw leidingwater. In de tank zitten speciale filters die het water reinigen.

 

Quooker

 

Ruimtebesparend

Uw werkblad in de keuken ziet er opgeruimder uit met een Quooker. De lelijke elektrische waterkoker kan weg en u heeft automatisch ruimte voor extra’s indien nodig. Zelfs het tankje onder uw spoelbak is zo klein dat er ruimte over is om andere spullen netjes op te bergen in uw keukenkastje.

 

Altijd schoon en vers water

Water uit uw Quooker kraan is altijd gefilterd door een specifiek ontwikkeld filtersysteem. Zo wordt chloor verwijderd, maar ook bacteriën, pesticiden en sedimenten die niet in drinkwater thuishoren. Dat geeft een gerust gevoel.

 

Welk systeem past het best in uw keuken?

Alle Quooker kragen zijn gefilterde kokend water of gewoon gefilterd water kranen. Alles uit dezelfde kraan. De meest verkochte systemen zijn de volgende:

• Een kraan voor alles – 100ºC kokend, heet, koud, en bruisend gekoeld water.
• 100ºC kokend, heet en koud water
• Alleen 100ºC kokend water

Er zijn verschillende modellen die allemaal net iets van elkaar verschillen in wat ze kunnen. Hieronder volgt een overzicht van alle modellen en uitvoeringen.

 

Quooker Flex

De Flex onderscheidt zich van al onze andere kranen. De Flex is een superhandige kraan met een flexibele spuit die u uit de hals kunt trekken. De Flex maakt 100°C kokend, heet en koud water. Gecombineerd met de CUBE kan de Flex ook gekoeld en bruisend water tappen.

Goed om te weten: De Flex heeft een beveiliging waardoor er nooit kokend water getapt kan worden als de slang uit de kraan is getrokken. De Flex is leverbaar in chroom, roestvrij staal en in het zwart.

 

Quooker Flex

 

Quooker Fusion

Alles uit dezelfde kraan: Kokend, heet en koud water. Als u de Fusion combineert met de CUBE, kunt u ook gefilters, gekoeld en bruisend water tappen. De Fusion is verkrijgbaar is vijf verschillende materialen zodat er altijd een model bij zit dat in uw keuken interieur past.

De Fusion is leverbaar met een ronde hals (Fusion Round) en met gebogen hals (Fusion Square) en beide zijn leverbaar in chroom, roestvrij staal, zwart, goud en messing patina.

 

Quooker Fusion

 

Quooker Classic Fusion

Deze tijdloze kraan is een alles-in-een model dat iedere knusse en klassieke keuken iets extra’s geeft door haar rustieke uiterlijk. De Classic Fusion is verkrijgbaar in verschillende modellen. En ook de Classic Fusion kan gecombineerd worden met de CUBE zodat u altijd bruisend, koud water kunt tappen.

De Classic Fusion is leverbaar in chroom, roestvrij staal, nikkel glans en messing patina. Om aan ieders voorkeur te kunnen voldoen, kunt u kiezen uit een ronde hals (Classic Fusion Round) en met gebogen hals (Classic Fusion Square).

 

Quooker Nordic Twintaps

Deze combinantie van kranen biedt het gemak van twee kranen met hetzelfde design. De eerste is een mengkraan voor koud en warm water. De tweede is de Quokker kraan voor kokend water en indien gecombineerd met de Quooker CUBE levert hij ook nog gekoeld en bruisend water.

En omdat iedereen anders werkt in de keuken, is de hoogte van de kokend water kraan verstelbaar voor uw gemak. De Nordic Twintaps zijn leverbaar met gebogen hals (Nordic Twintaps Square) en met sierlijke ronde hals (Nordic Twintaps Round).

 

Quooker Nordic

 

Quooker Nordic single tap

De Quooker Nordic Serie kraan is ook los verkrijgbaar. Deze is bijvoorbeeld geschikt om te combineren met uw bestaande mengkraan in uw keuken. Sluit er een Quooker CUBE bij aan en u kunt zelfs genieten van gekoeld en bruisend water uit dezelfde kraan.

 

Quooker Classic Nordic single tap

De Quooker Nordic Serie kraan is ook los verkrijgbaar. Deze uitvoering is de classic, die een stijlvolle aanwinst is voor uw klassieke keuken. Wilt u ook gekoeld en bruisend water uit uw Classic Nordic, dan sluit u met een simpele uitbreiding eenvoudig de Quooker CUBE aan.

 

Quooker kopen

Met de Quooker heeft u altijd kokend water, bruisend water en gekoeld water binnen handbereik. U kunt in een paar seconden een pot hete thee zetten of eieren koken voor het ontbijt met deze Nederlandse uitvinding die de wereld heeft veroverd. De Quooker biedt verschillende types om uit te kiezen, zodat u kunt vinden welke het beste bij uw behoeften en levensstijl past.

Bij een nieuwe keuken heeft u de mogelijkheid om voor een Quooker, of een alternatief zoals de Grohe kokend waterkraan te kiezen. Waar u ook voor kiest; KüchenWelt heeft het. Maak vandaag nog een als u meer informatie wilt over hoe dit innovatieve product uw leven kan verbeteren.