Keuken inspiratie nodig bij het kopen van een nieuwe keuken? Het kopen van een nieuwe keuken zou een plezier moeten zijn, maar kan ook stress opleveren. Het is een grote aankoop waar u lang mee wilt doen, en er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden…

Daarom geeft KüchenWelt advies voor de perfecte keuken bij uw woning. In dit artikel gaan we in op het vinden van keuken inspiratie.

 

Keuken inspiratie

 

Het is eenvoudiger dan u denkt! Lees hieronder onze handige tips, waarmee u snel op weg bent om uw droomkeuken samen te stellen.

 

Keuken ideeën uit de media

Tijdschriften, films en televisie, daar is een rijkdom aan keuken inspiratie te vinden. Misschien valt het niet eens op, tot u erop gaat letten. De eerste van onze tips is daarom: zoek in de media naar inspiratie.

Dat kan zijn in bijvoorbeeld keuken- en woontijdschriften, maar als u outside the box denkt kunt u op veel meer plaatsen inspiratie halen. Als u een fan bent van televisieseries als Mad Men, Bridgerton of Star Trek zegt dat iets over uw gevoel voor stijl. En als u van autoprogramma’s houdt, ziet u dan het liefst klassieke wagens, of juist de allernieuwste bolides?

 

Houten hoekkeuken met houten blad

 

Keuken inspiratie uit uw geheugen

In uw geheugen heeft u onbewust al een beeld opgebouwd over hoe een keuken eruit hoort te zien. De keukens van uw ouders, familie, vrienden, uw keuken van vroeger… waarschijnlijk kent u meer keuken ontwerpen dan u dacht! Als u zich deze voor de geest haalt, zult u kunnen bedenken wat u mooi of lelijk (en handig of juist onhandig) vindt.

 

Inspiratie uit uw interieur

Tenzij uw nieuwe keuken wordt geïnstalleerd in een leeg huis, heeft uw interieur al een bepaalde look. Het is mooi om die stijl terug te laten komen in uw keuken. Heeft u bijvoorbeeld een inrichting met veel hout, dan kan een opvallend houten keukenblad een goede keuze zijn, zeker voor een kookeiland dat de verbinding vormt tussen keuken en woongedeelte.

Het is ook belangrijk dat uw nieuwe keuken past bij bestaande elementen in de ruimte, zoals de tegels op de vloer of muur. Denk ook aan de afwerking. Hoe zal een matte, zwarte keuken eruit zien bij een glanzende witte vloer?

Meer tips: neem verschillende foto’s van uw bestaande inrichting, zodat onze adviseurs u kunnen helpen met het samenstellen van het perfecte ontwerp. Meet zo precies mogelijk alle maten op, om zeker te zijn van een handige indeling. Uw keuken design wordt zo helemaal persoonlijk.

 

Een landelijke keuken vol sfeer

Een keuken met landelijke uitstraling past echt bij wie van gezelligheid en wat romantiek houdt. Voor inspiratie voor dit type keukens kunt u bijvoorbeeld denken aan mediterrane huizen of boeren keukens. Eén van de trends van het moment is hygge, goed voor geweldige keuken ideeën: natuurlijke materialen, zachte kleuren en vriendelijke vormen.

 

De moderne keuken: strak en spannend

Er zijn verschillende types moderne keukens. Hoe kiest u de juiste stijl die past bij uw huis? Hier een aantal handige tips voor het vinden van inspiratie:

Houdt u van modern maar niet te ‘gepolijst’? De industriële stijl is stoer en geeft vele mogelijkheden. Beton, naturel hout en metaal zijn voorbeelden van materialen die men bij dit keukentype veel ziet.

Aan de andere kant is er juist de futuristische, glad afgewerkte hoogglans keuken. Kies hiervoor als u zich thuis voelt in ruimtes die efficiënt en gestyleerd voelen. Voor een iets zachtere versie kunt u juist kiezen voor mat.

Moderne keuken 2

Tijdloze stijl

Tijdloze keukens combineren klassieke charme met een eigentijdse uitstraling. Het zijn echte evergreens, onafhankelijk van trends. Inspiratie voor dit keukentype vindt u bijvoorbeeld door combinaties te maken van elementen uit moderne en landelijke keukens.

 

Tijdloze groene keuken

 

Uw design droomkeuken

Speelse vormen, spannende contrasten, mooie materialen: inspiratie voor de meest modieuze keukens haalt u bijvoorbeeld uit kunst en architectuur. Maar ook belangrijk zijn kwaliteit en ergonomie, een goed ontwerp is meer dan schoonheid. Vraag onze adviseurs naar tips voor een geweldige keuken, die toch binnen budget blijft.

 

Kleine keuken, grote mogelijkheden

Een beperkte ruimte kan een bron zijn van keuken inspiratie. Het lijkt tegenstrijdig, maar doordat u moet nadenken over een slimme indeling, komt u op de beste ideeën. Voor kleine keukens hebben we de volgende tips.

De kunst van het weglaten is zeker bij kleine keukens van belang. Het kan bijvoorbeeld erg veel schelen of u wel of niet kiest voor kasten boven het werkblad: geen bovenkasten betekent minder opbergruimte, maar wel een rustiger uitstraling. Een lichte, open keuken lijkt ruimer dan een halfopen of gesloten keuken in een donkere tint.

Kleine keuken met eiland

Zwart, wit en kleur

Inspiratie voor kleuren kunt u opdoen door bijvoorbeeld een collage of mood board te maken. Knip afbeeldingen uit tijdschriften of maak een Pinterest board. Lees ook ons artikel over gekleurde keukens, vol tips om u te helpen bij het vinden van de perfecte keuken kleuren.

 

Greeploze keuken met marmerlook

 

Materialen

Eén van de belangrijkste tips voor welke materialen voor uw keuken geschikt zijn: denk praktisch. Echt houten of natuursteen werkblad bijvoorbeeld niet mogelijk? Kies voor een houtlook of composiet versie, deze materialen zijn van hoge kwaliteit, budgetvriendelijk en makkelijk in onderhoud.

 

Gemaakt voor u: keuken ontwerpen op maat

Voor een goed keukenontwerp combineert u schoonheid met een handige indeling. Vindt u dit lastig? KüchenWelt heeft de 3D ontwerptool ontwikkeld, daarin kunt u uw keuken ideeën direct uitproberen.

 

Greeploze grijze keuken met hout

Na het opdoen van al deze keuken inspiratie is het moment gekomen om uw ideeën om te zetten in een plan. Met behulp van onze tips heeft u een goed begin gemaakt, of misschien zelfs al een heel ontwerp. Kom naar de showroom om te overleggen met een KüchenWelt expert, die u zal helpen om uw droomkeuken waarheid te maken.

 

Gratis keukenmagazine

Wanneer je thuis nog eens rustig wilt kijken naar een aantal mogelijkheden. Is het gratis magazine van KüchenWelt een idee om aan te vragen. Hierin vindt u de mooiste keukens van dit moment en de meest praktische tips.

Het keuken magazine is al tienduizenden keren aangevraagd. Vraag hier uw gratis magazine aan.

 

De puntjes op de i: ontdek onze stylistenservice

Om uw keuken perfect te maken kunt u na aankoop een bezoek van één van onze stylisten aanvragen. Zij komen bij u aan huis om het ontwerp nog eens door te nemen, en vóór het plaatsen na te gaan of er nog dingen moeten worden aangepast. Zij houden rekening met alle kleine details, zodat u zeker weet dat u lang plezier van uw aankoop zult hebben.

 

Rechte betonlook keuken