Tweedehands keukens: U zou misschien graag uw keuken vervangen, maar u heeft een beperkt budget. Of u denkt niet lang van de keuken gebruik te maken: u gaat binnenkort het huis verkopen, bijvoorbeeld, maar u heeft echt een vervanger van de huidige keuken nodig. Dan kan een tweedehands keuken aantrekkelijk lijken.

Toch zitten er ook nadelen aan een tweedehands keuken. Ook een 2dehands keuken is immers niet gratis, en u wilt natuurlijk zoveel mogelijk waar voor uw geld. Hoe beslist u dan wat de juiste keuze voor uw situatie is?

Tweedehands keukens

 

Waarom een tweedehands keuken?

Een belangrijke reden voor het kiezen voor een tweedehands keuken is financieel. Keukens zijn een grote aanschaf. Door te kiezen voor tweedehands drukt u de kosten. Maar scheelt het echt zoveel?

Een andere overweging is het milieu. Hergebruik van spullen, inclusief keukens, zorgt voor minder afval. Bovendien hoeft er minder gefabriceerd te worden, waardoor de fabrieken minder draaien. Echter, het vervoer van gebruikte keukens naar de verkoper, en van de verkoper naar u, dat belast het milieu ook.

 

Zo goed als nieuwe keuken

 

Het kan ook zijn dat u ervan houdt om regelmatig uw interieur te veranderen, en daarom ook vaker een andere keuken wilt. Het vinden van een mooie keuken die goed in uw huis past, en bovendien ook bij uw smaak aansluit, is alleen niet altijd eenvoudig. Een 2e hands keuken kan in dat geval een oplossing zijn.

 

Tweedehands keukens vinden

Tweedehands keukens zijn gemaakt voor iemand anders. Iemand met een ander huis, een andere smaak, andere behoeften… U moet een beetje geluk hebben om binnen het aanbod de juiste tweedehands keuken te treffen. Tweedehands keukens kopen is niet voor iedereen weg gelegd. Past de kleur, indeling en apparatuur wel in uw keukenruimte?

 

Tweedehands keuken kopen

 

Zo goed als nieuw?

Gebruikte keukens komen soms met gebreken: schade, een stijl die wat gedateerd is, of andere dingen die de vorige eigenaar hebben bewogen de keuken te verkopen. U kunt tweedehands keukens meestal wel bekijken voor aankoop, maar sommige problemen zijn verborgen. Heeft u genoeg verstand van keukens om te kunnen inschatten of iets een goede keuze is?

Als u via een bron zoals Marktplaats een gebruikte keuken aanschaft, heeft u bovendien geen garantie, geen klantenservice, en niet altijd vervoer.

 

Wat kost een tweedehands keuken?

Tweedehands keukens zijn er in verschillende prijsklassen. Wilt u een tweedehands keuken kopen, hou dan rekening met bijkomende klussen, die kosten met zich mee kunnen brengen: uw oude keuken moet bijvoorbeeld worden gedemonteerd en afgevoerd. De gekochte keuken moet naar uw adres vervoerd en geïnstalleerd worden.

Mogelijk moet de keuken aangepast worden vanwege de grootte of vorm, of de apparatuur is dringend aan een update toe.

Op die manier kan een schijnbaar voordelige koop toch duur uitpakken.

 

Prijs tweedehands keuken

 

Waarom een voordelige nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken kopen kan verbazend voordelig. Bij KüchenWelt zijn we gespecialiseerd in Duitse keukens voor Duitse prijzen, zonder dat u de grens over hoeft. Onze adviseurs helpen u graag om de perfecte keuken samen te stellen, binnen uw budget. Waarom zou u een tweedehands keuken kopen als nieuw ook voordelig kan?

 

Op uw maat gemaakt

Het voordeel van een ontwerp op maat, zoals u krijgt bij KüchenWelt, is dat alle details op u zijn afgestemd. Bent u langer of juist korter van stuk dan gemiddeld? Dan passen wij de hoogte van het aanrecht daarop aan. Groot gezin? Wij weten welke apparatuur het beste past bij uw huishouden.

 

Service en garantie

Met één koop heeft u een complete nieuwe keuken, die exact in de ruimte past. Wij bieden u een eerlijke en complete offerte aan, zodat u precies weet wat de prijs zal zijn. Vanaf het moment van de koop tot na de plaatsing houden wij regelmatig contact met u, om zeker te zijn dat de keuken zal bevallen.

De levering van onze keukens is bij de prijs op de offerte inbegrepen. U kunt nieuwe keuken, tegen een meerprijs, vakkundig laten installeren door een van onze partners. De oude keuken wordt dan ook gedemonteerd en indien gewenst afgevoerd.

In ons artikel ‘Wat kost een keuken?  gaan we dieper op de prijs van een nieuwe keuken in.

 

Een afspraak in de showroom

Wij staan u met alle plezier te woord in misschien wel de beste keuken showroom, we adviseren u daarvoor een afspraak te maken. Tijdens een afspraak nemen wij alle tijd om een nieuwe keuken met u te ontwerpen. U kunt keuzes maken uit ons zeer complete aanbod, van kastdeurtjes tot apparatuur en van plinten tot aanrechtblad. Maak vrijblijvend een afspraak.

 

Voordelige Küchenwelt keuken
Voordelige KüchenWelt keuken

 

Onze unieke stylistenservice

U kunt na aankoop gebruik maken van onze stylistenservice. Wij laten één van onze interieurdeskundigen naar uw huis komen om het ontwerp te bekijken, door middel van een computersimulatie. De stylist kan aanbevelingen doen voor aanpassingen in het ontwerp, en die direct aanpassen in de order.

 

Wat doen met een oude keuken?

Als uw gebruikte keuken gedemonteerd is, kunt u zelf beslissen wat u ermee doet. U kunt de oude keuken bijvoorbeeld verplaatsen naar een andere plek, zoals een garage. U kunt de keuken ook zelf verkopen via een site waar tweedehands keukens worden verkocht, zoals Marktplaats. Als de keuken niet goed genoeg meer is voor de verkoop, is het ook mogelijk hem af te laten voeren door een installateur, of zelf naar een milieupark te brengen.

 

Keuken te koop aanbieden

De oude keuken te koop aanbieden kan via meerdere platforms. Marktplaats is misschien de bekendste, maar via Facebook handelt met ook erg veel. Hiervoor zijn speciale handel Facebook groepen opgericht. Erg handig voor het kopen en verkoper van producten.

Er is ook een website die oude keukens opkoopt en deze als tweedehands keukens weer verkoopt. U bent van de oude keuken af, zij halen de keuken op. Win win situatie.