Wat kost een keuken? Een nieuwe keuken kopen is een hele onderneming. U wilt uiteraard kwaliteit voor uw geld, maar u moet ook binnen uw budget blijven. U wilt lang doen met de keuken en er met plezier kunnen koken, maar hoe bepaalt u wat een redelijke prijs is?

 

Hoeveel kost een nieuwe keuken gemiddeld in Nederland?

Qua gemiddelde keukenprijzen in Nederland moet u rekening houden met ongeveer € 7.000,- à € 15.000,-. Een brede range, maar het meest nauwkeurig. Dat wil echter niet zeggen dat dat ook een goede indicatie is van de prijs voor uw eigen nieuwe keuken. Hoe duur een keuken is hangt onder andere af van de grootte en de keuken indeling.

Zo zal een keuken met veel kastjes duurder zijn dan een keuken van dezelfde grootte met minder kasten. Nuttiger is daarom de vraag, waaruit zijn de kosten voor een keuken opgebouwd? Op welke van die kosten zou u kunnen besparen? Wat mag een nieuwe keuken kosten?

 

Wat kost een keuken bij KüchenWelt?

U wilt graag weten: wat kost een keuken? Bij KüchenWelt doen wij er alles aan om Duitse A-kwaliteit voor de beste prijs te leveren. Voor veel keukenzoekers hebben wij een besparing van € 1.000,- tot € 1.500,- weten te realiseren ten opzichte van offertes van andere winkels.

Er zijn meer dan 60 beslissingen die u gaat nemen. Aan elke keuze zal een andere prijs kleven. De adviseur verteld u hier graag meer over. Ons advies is dan ook om vrijblijvend een afspraak te maken om te zien wat uw wensen uiteindelijk financieel voor d betekenen.

 

Wat kost een keuken

 

De basis

Het begin van de berekening van een keukenprijs is het bepalen van de grootte van de keuken en de indeling. Een indeling waar meer materiaal voor nodig is zal een hogere prijs opleveren: een U-vormige keuken is doorgaans duurder dan een hoekkeuken. Daarnaast kan een eiland de kosten hoger maken.

Over het algemeen zit het prijsverschil voor de hoeveelheid kasten trouwens niet zozeer in de ‘rompen’ (de kale kasten zonder deur) maar in het mechaniek en de afwerking.

Een speciaal kasttype (een apothekerskast, of hoekkast met carrousel bijvoorbeeld) is duurder dan een standaard kastje. Lades kosten meer dan kasten, vanwege de benodigde ladegeleiders, en omdat alle lades een eigen front en handgreep nodig hebben.

 

Bezuinigen op de basis?

De basis is meestal niet de beste plek om te zoeken naar mogelijkheden om te besparen. De indeling vormt het fundament van de keuken; als daar iets niet perfect is, zal dat de hele keuken beïnvloeden. Bovendien levert het meestal niet al teveel voordeel op.

 

Afwerking, details en materialen

De afwerking van een keuken maakt een groot verschil in stijl en uitstraling. Een keuken wordt modern, tijdloos of landelijk door de keuze voor fronten, kleur, handgrepen en werkblad. Dit is waar u uw gevoel voor stijl echt kan laten spreken.

Het is ook een aspect van een keuken om kritisch naar te kijken, zeker als het gaat om de kosten. Met name het keukenblad kan een groot verschil maken. Denk daarbij onder andere aan de grootte: een lang of extra breed werkblad is luxe en biedt functionaliteit, maar zal ook de prijs hoger maken.

Daarnaast maakt het materiaal van het blad uit. Luxe materialen zoals natuursteen of massief hout kosten meer, en geven een geweldige authentieke uitstraling. Keramiek is erg mooi, en vaak iets beter betaalbaar. Het voordeligst zijn composiet en hoogwaardige kunststoffen: van hoge kwaliteit, makkelijk te onderhouden, en ze zien er nog goed uit ook.

 

Prijs afwerking keuken

 

Tips voor bezuinigen op afwerking

De kosten van een keuken worden vaak flink beïnvloed door de gekozen materialen en afwerking. Soft-touch techniek in een greeploze keuken biedt bijvoorbeeld gebruiksgemak en luxe, maar u moet wel rekening houden met een hogere prijs. Om binnen uw budget te blijven kunt u kiezen voor een voordelig materiaal voor fronten en werkblad, dit zal een grote invloed hebben op de totaalprijs.

 

Keukenapparatuur

In een nieuwe keuken past nieuwe apparatuur. Goede apparatuur maakt het koken makkelijker, sneller en beter. Wat voor apparatuur u nodig heeft, ligt aan meerdere factoren: uw levensstijl, gezinssamenstelling en eventuele speciale behoeften en wensen. Een fanatieke thuisbakker heeft een goede oven nodig, een groot gezin zal veel plezier hebben van een ruime koelkast.

 

Besparen op keukenapparatuur

Besparen op apparatuur lijkt misschien lastig, u wilt niet teveel concessies doen. Toch zijn ook hier mogelijkheden. De prijzen van sommige apparaten hangen namelijk samen met het merk. U kunt kiezen voor merken die minder bekend zijn, maar goede kwaliteit leveren.

Daarnaast kunt u, in plaats van het allernieuwste model, apparatuur kopen die al wat langer op de markt is. Bij het uitkomen van een nieuwe serie worden eerdere versies van dat merk vaak voordeliger. De adviseurs in onze showroom geven u graag tips om te kiezen tussen de vele verschillende aanbieders en modellen.

 

Ergonomie en gebruiksgemak

Ergonomie en gebruiksgemak zijn belangrijke factoren in het kiezen van uw nieuwe keuken, die het plezier dat u van de keuken zult hebben in sterke mate bepalen. Wat u nodig heeft hangt af van uw persoonlijke situatie.

Een verlaagd of verhoogd werkblad is nuttig als u kort of juist lang van stuk bent. Een vaatwasser waarvan de trays omhoog komen is behulpzaam als u moeite heeft met bukken. Dit soort aanpassingen zijn van invloed op de uiteindelijke prijs van de keuken.

 

Besparen op ergonomie en gebruiksgemak?

Ons advies: doe het niet. Het levert meer problemen op dan de besparing goedmaakt.

Als u beknibbelt op deze keuzes zal uw nieuwe keuken u maar weinig plezier doen. Hij kan nog zo mooi zijn, maar als hij onprettig in gebruik is, brengt u er liever weinig tijd in door. Functionaliteit is één van de belangrijkste aspecten van een keuken, daar kunt u eigenlijk niet op bezuinigen.

Denk liever aan keuzes zoals voordeliger materialen, een kleiner of minder luxe aanrechtblad, of apparatuur die vriendelijker is voor het budget.

 

Laten plaatsen of zelf doen?

U kunt de prijs van uw nieuwe keuken beperken door de montage zelf te doen. Bent u handig en weet u wat u doet, dan is dit een slimme keuze. Bij KüchenWelt is de bezorging van uw nieuwe keuken gratis en de kasten worden gemonteerd geleverd. Snel aan de slag!

Toch is het vaak het beste om het plaatsen van een keuken professioneel te laten doen. Laat KüchenWelt u deze zorg uit handen nemen: voor een schappelijke prijs regelen wij de montage voor u. U kunt zo binnen no-time genieten van uw keuken.

Keukenmontage kosten

De prijs van monatge worden bepaald aan de hand van het aantal strekkende meters. Het advies is dan ook om de wens voor het laten monteren bespreekbaar te maken tijdens een adviesgesprek. Samen berekenent u met de adviseur de keukenmontage kosten.

 

Uw nieuwe keuken: kosten in kaart

U bent van harte welkom om onze showroom te bezoeken. U kunt de opgestelde keukens bekijken voor inspiratie en kennismaken met ons assortiment. Om uw bezoek voor te bereiden kunt u thuis alvast ons gratis keukenboek aanvragen. Of als u al verder bent in het proces, een keuken thuis ontwerpen. Dat kan eenvoudig met ons 3D keukenontwerpprogramma.

 

Uw persoonlijk ontwerp

Als u een afspraak heeft in een KüchenWelt showroom wordt u geholpen door één van onze keukenspecialisten. Om een goed beeld te krijgen van uw behoeften en wensen zal de medewerker u een aantal vragen stellen. Bijvoorbeeld, hoe ziet de ruimte waar de keuken komt eruit, wat vindt u mooi, hoe is uw gezin samengesteld?

Naar aanleiding van het gesprek wordt er voor u een persoonlijk ontwerp gemaakt, afgestemd op uw wensen en budget.

 

Wat kost een keuken? De offerte

In onze offerte vermelden we transparant de kosten van de verschillende delen van de keuken, en de totaalprijs van de complete keuken (inclusief levering). Heeft u al een offerte van een andere zaak, breng deze dan mee. Door onze scherpe prijzen is KüchenWelt vrijwel altijd voordeliger dan concurrenten, wij kunnen u dezelfde keuken bieden met een grote korting.

 

Keuken prijzen

De keukenprijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte en de stijl van de keuken die u kiest. Een kleine, merkloze keuken zonder speciale apparatuur kan al een paar duizend euro kosten.

Kiest u echter voor een merkkeuken met standaardapparatuur, dan loopt de keuken prijs op tot zo’n € 15.000. Als u een grote en luxe keuken wilt, loopt de prijs nog verder op.

Daarom is het belangrijk om uw behoeften en budget te overwegen voordat u een aankoop doet. Met een zorgvuldige planning en een bezoek aan KüchenWelt kunt u de perfecte keuken voor uw huis vinden zonder teveel hiervoor te betalen.

 

Prijs KüchenWelt keuken

 

Moderne keukens prijzen

Moderne keuken prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de gebruikte materialen, de grootte van de keuken, en de gewenste functies.

Echter, moderne keukens zijn nog steeds erg in trek als gevolg van hun strakke en tijdloze design. Veel moderne keukens zijn voorzien van strakke lijnen, minimalistische look, en een focus op functionaliteit.

Dit ontwerp esthetiek is populair gebleven voor jaren, en toont geen teken van dat deze niet meer gewild gaan zijn.

De prijs van een moderne keuken is vergelijkbaar met andere typen keukens. Vanaf zo’n € 3.000,- zijn de meest betaalbare modellen te koop.

 

Keuken voorbeelden met prijs

Voordat u een keuze kunt maken, is het raadzaam om goed rond te kijken tussen de Duitse keukens. Op KüchenWelt zijn veel voorbeelden te vinden in verschillende stijlen.

De populairste keukens van dit moment zijn hier te vinden. Een kleine opsomming van keuken voorbeelden:

  • Moderne keukens, strak afgewerkt en erg populaire opstellingen en uitvoeringen.
  • Landelijke keukens, niet weg te denken uit veel stijlen woningen. Aanrader voor wie van karakteristiek houdt.
  • Betonlook keukens, zien er stoer en sterk uit. Erg in trek bij onze klanten.
  • Zwarte keukens, de kleur zwart is met iedere kleur interieur te combineren. Het geeft een sjieke look aan je keukenruimte.
  • Witte keuken, misschien wel de populairste kleur van allemaal. Is een absolute blijver.

 

Het voordeel van KüchenWelt

Duitse keukens zijn voordeliger. KüchenWelt levert Duitse kwaliteitskeukens voor een prijs die veel lager ligt dan gemiddeld in Nederland. Wij kunnen dat doen door veel checks vooraf in te bouwen: bent u echt tevreden met de geplande keuken? Ziet onze styliste aan huis (een unieke service) verbeterpunten?

Op die manier zorgen we dat u een keuken koopt waar u direct echt gelukkig mee bent. Dat wil zeggen dat er minder klachten op te lossen zijn… en die besparing berekenen we aan u door.

Aan onze klanten ligt het niet. Zij beoordelen ons als beste van Nederland.

 

Wat kost een keuken met eiland?

Een eiland voegt, afhankelijk van het type, de materialen en of er leidingen verlegd moeten worden, ongeveer 10-20% aan de totaalprijs van keukens toe. Dat komt onder andere door het plaatsen en de afwerking rondom. Voor een preciezere berekening kunt u het beste langskomen in onze showroom voor een gedetailleerde offerte.

 

Wat kost een hoekkeuken?

Hoekkeukens zijn immens populair. De vorm past perfect in de meeste keukenruimten. Echter is een hoekkeuken ook logischerwijs groter dan een rechte keuken. De keuken prijs gaat hierdoor ook omhoog. Voor het gemak nemen we dat een hoekkeuken minimaal 25% duurder is dan een rechte keuken met dezelfde opties.

Afhankelijk van uw wensen kan dit verder oplopen.

 

Wat kost een keuken op maat?

De prijs van een keuken op maat is exact gelijk aan de prijs van elke keuken. Bij KüchenWelt leveren we namelijk alleen maar keukens op maat. Het is dus niet nodig om extra budget te reserveren voor een keuken op maat.

Klaar om de prijs van uw nieuwe keuken te laten berekenen? Maak dan een vrijblijvende afspraak.