Blauwe keukens? Wilt u uw woning verrijken door meer kleur aan te brengen? Dan kan een blauwe keuken een goede keuze zijn. Deze keuken zal namelijk altijd een goede uitstraling aan de ruimte kunnen geven.

Echter is het dan wel belangrijk dat u weet wat er allemaal mogelijk is en waar u eventueel op kunt letten tijdens het doen van een aankoop. Want welke factoren zijn belangrijk voor uw nieuwe keuken?

Onderstaande informatie zorgt er daarom voor dat u overal van op de hoogte bent, zodat u snel een nieuwe keuken in huis kunt halen.

 

Wat is een blauwe keuken?

Een blauwe keuken is een keuken die in verschillende tinten blauw kan komen. U kunt er in dit geval bijvoorbeeld voor kiezen om blauwe keukenkastjes te plaatsen, maar ook door bijvoorbeeld naar andere elementen te kijken die in een van deze tinten moet komen.

Met behulp van de blauwe keukens kunt u dan een landelijke keuken realiseren, welke in zijn geheel bij de rest van uw woning aansluit.

Iedere keuken brengt daarbij weer nieuwe mogelijkheden met zich mee, waardoor er te allen tijde een keuken komt waar u jarenlang plezier aan kunt beleven en waar u de lekkerste maaltijden klaar kunt maken.

 

Blauwe keukens

 

De verschillende elementen van de keuken

Een keuken blauw maken kan aan de hand van een groot aantal elementen. Het is daarom verstandig dat u als eerste gaat bepalen welk deel van de keuken daadwerkelijk blauw moet worden. Wilt u bijvoorbeeld de gehele keuken in een van de blauwtinten of gaat het uitsluitend om kleinere elementen?

Een landelijke keuken blauw grijs maken kan bijvoorbeeld aan de hand van de blauwe keukenkasten. Bij een landelijk interieur kunnen de kastjes in blauw grijs direct meer luxe aan een keuken geven, terwijl u andere onderdelen juist weer in een natuurlijke tint doet.

U kunt in plaats van blauwe keukenkastjes ook kiezen voor een blauw aanrechtblad. Een blauw aanrechtblad is opvallend en kent grote voordelen. Zo kunt u, afhankelijk van het materiaal, een slijtvast keukenblad hebben.

U zult de krassen vrijwel niet terug gaan zien op het blad. Daarnaast heeft u ook een uniek exemplaar in handen.

Veel keukens zullen namelijk geen blauwe tinten hebben en al helemaal niet op het gebied van het aanrechtblad. Daarbij kunt u meerdere kleuren blauw kiezen, waardoor u te allen tijde een kleurtint hebt die bij andere blauwe elementen in huis aansluit.

De blauwe elementen kunt u ook doorvoeren in de tegels. U kunt bijvoorbeeld voor een houten keuken kijken, waar u blauwe tegels aan toevoegt. Tegels zijn onmisbaar in een woning en door voor blauwe tegels te kiezen, heeft u toch de mogelijkheid om meer kleur aan te brengen in de woning.

Hiervoor kunt u naar één tint blauw kijken, maar ook meerdere tinten met elkaar combineren. Uw blauwe achterwand wordt hierdoor helemaal eigen gemaakt en de verschillende blauwtinten geven jou direct de uitstraling die je wenst te hebben in jouw woning.

Het kan ook zijn dat u juist voor een landelijke stijl wilt gaan, waarbij uw keuken volledig in hout komt. Een houten aanrechtblad, houten keukenkastjes en alles in een lichte kleur. In dit geval zijn er ook voldoende apparaten voor de keuken te vinden in een van de blauwtinten.

Denk daarbij aan een koelkast, oven of magnetron. Door deze dan aan elkaar aan te passen heeft u toch een blauwe keuken, terwijl u ook de landelijke uitstraling kunt behouden. U heeft hierdoor toch een moderne keuken, alleen dan in combinatie met de natuurlijke materialen in een andere kleur.

 

De voordelen van blauwe keukens

Er zijn een groot aantal voordelen te behalen aan een blauwe keuken. Zo kunt u als eerste meerdere kleurtinten terugvinden. Een lichtblauwe keuken of donkerblauwe keuken is hierdoor snel gerealiseerd. U kunt zoveel verschillende tinten vinden, dat u de ruimte ook aan uw wensen kunt aanpassen.

 

Keuken blauw

Als u een ijsblauwe keuken wilt, kunt u deze altijd laten maken. Een ijsblauwe keuken geeft een moderne keuken en frisse uitstraling waar u van kunt genieten. Een keuken blauw grijs maken of een oudblauwe keuken behoren dan ook tot de mogelijkheden. Hiermee kunt u juist weer een landelijke keuken creëren.

Een ander groot voordeel is dat u de keuken in iedere opstelling kunt krijgen. Er is altijd een type keuken voor uw woning te vinden. Zo kunt u voor een hoekkeuken kiezen, waardoor u de ruimte goed verdeeld.

De keukenkasten kunnen dan zowel boven als beneden geplaatst worden, maar u kunt ook alleen voor de onderste keukenkasten kiezen. De primaire kleur kan dan zowel donkere als minder donkere onderdelen goed naar voren laten komen en u krijgt veel gemakken tijdens het koken.

Ook kunt u voor een rechte keuken kiezen als u een minder grote ruimte hebt om het keukenblok te plaatsen. In dit geval zullen de keukenkastjes voor extra opbergruimte zorgen en kunt u prachtig combineren met verschillende tinten blauw om er een speelse draai aan te geven. Liever een open keuken?

Dan kunt u een design keuken op maat laten maken voor uw woning.

De keukenstijlen zijn met een groot aantal interieurstijlen te combineren. De blauwe keuken kan namelijk zowel modern als vintage overkomen.

Het oudhollandse uiterlijk creëert u bijvoorbeeld door de wand in een andere tint te maken. De oud blauwe keuken kan dan met behulp van accessoires nog verder aangekleed worden. In plaats van een antiek blauwe keuken kunt u ook een moderne draai eraan geven.

Dit doet u weer door te kijken naar een blauwe hoogglans keuken. De moderne keuken zal hierdoor weer geheel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. Zowel bij een landelijk interieur als een van de andere stijlen heeft u dus de mogelijkheid om een passende keuken te vinden.

 

De prijs bij een blauwe keuken kopen

Voordat u een lichtblauwe keuken of donkerblauwe keuken in uw woning kunt krijgen, moet u de aankoop doen. Hier kan een aardig prijskaartje aan hangen. Er zijn een groot aantal factoren waar de prijs vanaf hangt. Als eerste moet u naar de opstelling van de blauwe keukens kijken.

Zo zal een grote hoekkeuken meer kosten dan wanneer u voor een rechte keuken kiest. Ook het aantal keukenkastjes kan een groot verschil opleveren. Wanneer u zowel boven als beneden kastjes wilt hebben, betaalt u automatisch meer. U kunt daarom het beste bekijken hoeveel opbergruimte er nodig is in uw blauwe keukens, zodat u een richtlijn heeft om naar te kijken.

Een andere factor voor de prijs, is het materiaal waarvan de blauw keuken gemaakt is. Natuurlijke materialen zullen bijvoorbeeld meer kosten dan wanneer u voor een ander materiaal kijkt.

Een blauw keukenblad van marmer of een andere natuursteen zal jou dan wel weer andere voordelen opleveren dan wanneer u voor een ander materiaalsoort kiest. Het is daarom belangrijk dat u bekijkt welke voordelen u eraan gaat krijgen in plaats van direct naar de prijs te kijken.

De verschillende stijlen zullen dus wel altijd iets doen aan de kostenopbouw van uw nieuwe keuken.

De prijs kan ook beïnvloed worden door de kleur blauw die u kiest. Doordat het een primaire kleur is, kan de tint veranderd worden naar de gewenste kleur. Een lichtblauwe keuken brengt hierdoor andere kosten met zich mee dan een donkerblauwe keuken.

Een blauwgroene keuken houdt in dat er meer gemengd dient te worden, een blauw grijze keuken kent weer een andere mengprocedure en een grijze keuken kent ook weer een andere menging. Afhankelijk van de kleurtint die u wenst te hebben, zal het prijskaartje dus weer veranderen. U kunt hiermee wel een zachte uitstraling krijgen in uw ruimte, zelfs als uw keuken donkerblauw is.

 

Hier kunt u nog op letten

U kunt te allen tijde een blauwe keuken krijgen die geheel aan uw wensen aansluit. Hiervoor kunt u nog naar een aantal factoren kijken. Zo kijkt u als eerste naar de materialen. Als u bijvoorbeeld een blauwe hoogglans keuken wilt, dient u naar de hoogglans kastjes te kijken.

Hiermee krijgt u een blauwe moderne keuken, waar u meer sfeer mee kunt krijgen. Een landelijke blauwe keuken wilt u wellicht weer liever in een matte tint hebben. De blauwe landelijke keuken kan echter ook weer gecombineerd worden met hoogglans. Het oudhollandse uiterlijk zorgt ervoor dat u uw interieurstijl weer verder door kunt voeren.

 

Blauwe keuken kopen

 

Ga voor uw eigen blauwe keuken

Bent u overtuigd van blauwe keuken die stijlvol is in iedere woning? Dan hoeft u alleen nog maar uw eigen keuken samen te stellen. Lichtblauw, donkerblauw en andere kleuren zijn mogelijk en u heeft te allen tijde een keuken in blauw die bij u gaat passen.

Een blauwe keuken kopen zorgt er daarbij voor dat u kunt genieten van uw gehele woning en de maaltijden met veel plezier klaar kunt maken. De donkerblauwe keukens zullen de ruimte dan ook weer meer sfeer geven. Alle factoren in het achterhoofd houden zorgt ervoor dat u de juiste keuze maakt.

Blauwe keukens zijn met vele luxe apparaten te combineren. Bijvoorbeeld een kookplaat met afzuiging, slow cooker, Quooker of een Amerikaans koelkast. Al uw wensen worden in het ontwerp meegenomen.

 

Blauwe keuken kopen

Blauwe keukens zijn in oneindig veel verschillende kleurtinten te koop. Het goede nieuws: bij KüchenWelt vind u altijd de blauwe keuken die bij uw wensen past.

Ook prijstechnisch verslaan wij elke prijs in Nederland. Nergens zijn blauwe keukens voordeliger. En altijd de beste Duitse kwaliteit.

Wat onze klanten ook als prettig ervaren, is de styliste service. Na aankoop komt er een stylist bij u thuis om alle gemaakte keuzes nog een keer door te nemen. U ziet precies of de gekozen blauwe kleur bij uw interieur past. Zelfs dan is er de mogelijkheid om te switchen.

Blauwe keuken kopen? Bij KüchenWelt bent u aan het goede adres. Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze ervaren adviseurs.