Composiet werkblad kiezen? Uw keuken wilt u altijd zo goed mogelijk inrichten. Hierbij wilt u niet alleen de beste kastjes en apparaten hebben, maar ook een aanrechtblad waar u iedere dag gebruik van kunt maken.

Een composiet werkblad kan dan een groot verschil opleveren. Maar weet u al wat de eigenschappen van dit werkblad is?

Onderstaande informatie heeft alles over een composiet aanrechtblad en de mogelijkheden die hierbij komen kijken op een rijtje gezet. Zo kunt u snel uw nieuwe keuken samenstellen.

 

Wat is een composiet aanrechtblad?

Een composiet aanrechtblad is een werkblad dat gemaakt is van composiet. Dit is een materiaal dat bestaat uit meerdere componenten, die samen zorgen voor de stevigheid van het aanrechtblad. Het composiet keukenblad bestaat onder andere uit hars, wat ook wel de matrix wordt genoemd.

Deze matrix is in de meeste gevallen kunststof en is gemengd met een versterkingsmiddel. Deze combinatie binnen het graniet zorgt voor een hoge dichtheid, wat weer een hard materiaal met zich meebrengt.

 

Composiet werkblad

 

De lange levensduur van het werkblad komt door de stukjes graniet die in de lagen zitten. Het Belgisch hardsteen zorgt dat u altijd veel plezier aan het werkblad van composiet heeft. U hoeft in dit geval alleen nog te kijken naar de factoren die uw keuze kunnen beïnvloeden en waardoor u profiteert van de goede eigenschappen van het blad, zoals bijvoorbeeld een extra dicht blad.

Ook zijn er veel andere eigenschappen waar u rekening mee kunt houden.

 

Composiet aanrechtblad kleuren

Voordat u overgaat tot de aankoop van een nieuw werkblad, is het verstandig om naar de kleuren composiet te kijken. U wilt immers dat de kleur bij de gehele uitstraling van de keuken past. U kunt daarom kiezen voor een aantal lichte kleuren. Deze kleuren zorgen dat het aanrechtblad bij de lichtere keukens past en een rustige uitstraling krijgt.

Daarnaast heeft u een graniet werkblad waar u kunt kijken naar de donkerdere kleuren. Deze zorgen dat het blad mooi bij een donkere keuken past, maar ook bij een lichte keuken. U kunt dan kiezen voor een hoogglans afwerking of voor een matte uitstraling.

 

Composiet keukenblad bruin

 

Als u een luxe uitstraling in uw keuken wilt hebben, zijn er ook mogelijkheden beschikbaar. Een composiet werkblad met marmerlook is hier een goed voorbeeld van. Een blad met een marmerlook kent niet alleen luxe, maar ook een natuurlijke uitstraling. Hierbij komen korrels natuursteen kijken.

Niet alleen zal uw keuken er luxe uitzien, ook kunt u deze composiet aanrechtbladen voor langere tijd gebruiken door de extra hardheid die erbij komt kijken. Iedere afwerking brengt weer iets nieuws voor uw keuken met zich mee en hierdoor krijgt uw aanrechtblad van composiet een mooie combinatie met de overige onderdelen die u in de ruimte heeft staan.

 

Wat kost een aanrechtblad van composiet?

Een composiet aanrechtblad prijs is bepaald op basis van verschillende factoren. Bij een composieten werkblad gaat het onder andere om de afmetingen die u hierbij wilt hebben. De composiet keukenbladen moeten namelijk helemaal bij de afmetingen van uw keuken passen.

Hiervoor kijkt u onder andere naar de apparaten die u erin heeft en de ruimte die u nodig heeft om uw maaltijden klaar te maken. Door hier goed naar te kijken, weet u een eerste deel van de prijs is en hoeft u alleen nog naar de andere factoren te kijken.

 

Prijs composiet werkblad

 

Prijs composiet werkblad

Een andere factor die een grote rol speelt op de prijs van uw nieuwe composiet aanrechtblad is de kleur die u in handen wilt krijgen. Iedere kleur kan namelijk een andere prijs aan het keukenblad geven. Zo zal de composiet werkblad prijs verhogen als u voor een marmerlook gaat, terwijl het bij de effen kleuren een lagere prijs krijgt.

De verschillende afwerkingen zullen in dit geval dus grote verschillen opleveren en uw composiet keukenblad beter of minder goed bij uw budget laten passen.

De gemiddelde prijs per meter ligt bij een composiet werkblad op ongeveer € 600,- tot € 700,-.

 

Voordelen composiet aanrechtblad

Als uw keuken voorzien is van een composiet werkblad kunt u genieten van een groot aantal voordelen. Een van de voordelen is de hoge dichtheid van het materiaal. Een composiet blad zal hierdoor niet snel slijtage vertonen als u het blad goed gebruikt.

Dit komt mede door de samenstelling van het hars en het versterkingsmiddel.

De volledige dichte structuur zorgt er daarbij voor dat er geen vuil in kan komen. U bent hierdoor voorzien van veel hygiëne tijdens het koken en hoeft niet snel met schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan.

 

Composiet keukenblad

 

Stootvast als een van de eigenschappen

De robuuste uitstraling kan ook een groot voordeel zijn voor uw keuken. Het zorgt er namelijk voor dat u door de verschillende randafwerkingen en de meerdere lagen een stoere keuken krijgt. Daarbij is een composieten werkblad ook stootvast.

Stootvast betekent echter niet dat u er met harde materialen tegenaan kunt slaan. Echter zal het wel de normale invloeden van buitenaf tegenhouden. De aanrechtbladen zullen hierdoor niet gelijk slijtage vertonen tijdens het gebruikt.

 

In meerdere kleuren ontwikkeld

U kunt uw composiet aanrechtblad kopen in verschillende kleuren en uitstralingen. U heeft hiervoor meerdere kleurmogelijkheden tot uw beschikking. Zo kunt u er door middel van de kleuren voor zorgen dat uw keuken tot een geheel gebracht wordt.

Als u daarbij een oudere uitstraling wilt hebben, kunt u bijvoorbeeld voor natuursteen kijken. Een marmerlook variant brengt daarbij direct luxe met zich mee. Graniet bij de aanrechtbladen zal daarbij direct een andere sfeer geven aan de ruimte en het bindend hars in combinatie met de homogene toplaag zorgen daarbij voor de hardheid.

 

Zwart composiet aanrechtblad

 

Nadelen composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad brengt ook nadelen met zich mee. Zo kan dit aanrechtblad niet goed tegen grote temperatuurverschillen doordat het hittegevoelige materiaal is. Een composiet aanrechtblad zet namelijk uit met grote temperatuurverschillen.

Er kunnen hierdoor scheuren in komen en breuken ontstaan. Als dit gebeurt bij het blad heeft u niet meer de hygiënische afwerking. Ook zal er een hoge druk komen op het blad. Een hete pan direct op het blad zetten, is daarom geen goed idee en kan grote gevolgen hebben voor het uiterlijk.

Zorg daarom dat u een hoge druk vermijdt en de pannen op een onderzetter staan, zodat u voor langere tijd met uw composiet keukenblad kunt werken.

 

Poreus en gevoelig voor stoten

Bij een composiet keukenblad moet u ook rekening houden met de poreuze gedeeltes van het blad. Het keukenblad is een beetje poreus, waardoor bijvoorbeeld een stukje steen afspringt als u er tegenaan komt. Een pan te snel op de rand van het aanrecht plaatsen geeft bijvoorbeeld al minuscule putjes bij de aanrechtbladen.

Het blad verkleurt daarbij ook bij een keukenblad van composiet, waardoor u niet lang meer kunt genieten als u in de keuken staat.

 

Vloeistoffen op de keukenbladen

Daarnaast kan het natuursteen niet goed tegen bijtende middelen. U dient daarom mild schoonmaakmiddel te gebruiken voor bij een composiet aanrechtblad schoonmaken en geen zure vloeistoffen rechtstreeks op het natuursteen te gebruiken.

Een glas rode wijn of andere gekleurde vloeistoffen kunnen bijvoorbeeld direct vlekken veroorzaken als bijtend middel.

De natte plekken geven wederom vlekken. Als u te allen tijde een onderzetter gebruikt kan vloeistof niet in het keukenblad trekken en zullen de vlekken niet zorgen voor extra problemen en een lelijk uiterlijk door onherstelbare vlekvorming.

 

Composiet werkblad hete pannen

Ondanks dat composiet hittebestendig is, zijn hete pannen niet aan te raden. Er kan een thermoshock ontstaan. Dit betekent niet dat het composiet kapot gaat. Echter kan er wel een verandering in de kleur plaatsvinden.  Kringen is het vervelende resultaat.

Dit is gemakkelijk te voorkomen door een onderzetter te gebruiken.

 

Witte keuken met composiet werkblad

 

De laatste factoren om rekening mee te houden

In graniet zit altijd een bepaalde kleurtint die beter bij uw keuken past dan een andere. U moet daarom niet alleen naar de meest opvallende kleur kijken, maar ook naar de andere tinten die erin zitten. Zorg er daarbij ook voor dat u naar de toplaag kijkt.

Deze kan namelijk voor extra bescherming dienen, waardoor er geen vloeistoffen in het blad trekken of het keukenblad van composiet niet beschadigt door een pan of mes. In combinatie met andere veiligheidsmaatregelen bent u verzekerd van de lange levensduur van het keukenblad.

Iedere factor zal u voldoende voordelen opleveren, waardoor de nadelen composiet keukenblad niet snel meer voor komen.

 

Schoonmaken composiet werkblad

Reinigen composiet werkblad is ook iets om rekening mee te houden. Ondanks dat het zo goed als onderhoudsvrij is, kunnen niet alle schoonmaakmiddelen gebruikt worden.

Agressieve schoonmaakmiddelen zijn sowieso niet aan te raden. Bijtende en schuurmiddelen vallen hieronder. Denk schoonmaakazijn, chloor en schuurmiddel zoals CIF.

Het kan voorkomen dat composiet dof wordt. Met niet bijtende of schuurmiddelen is het blad zo weer glanzend.

 

Composiet aanrechtblad

 

Ga voor een werkblad dat bij u past

Bent u overtuigd van de werking van een composieten aanrechtblad? Dit aanrechtblad is hét alternatief als u uw keuken een luxe uitstraling wilt geven zonder al te hoge prijzen te betalen. U kunt namelijk altijd een keukenblad vinden binnen hetzelfde prijsniveau als u in gedachten had, terwijl u toch verschillende kleuren tot uw beschikking heeft.

Door goed te bekijken naar de verschillende factoren en daarbij uw wensen in het achterhoofd te houden, weet u zeker dat u altijd profiteert van uw nieuw aangeschafte composiet aanrechtblad.

Als u meer wilt weten over hoeveel een keuken met composieten werkblad kost, bekijk dan ook: wat kost een keuken.

 

Composieten werkbladen bij KüchenWelt

In onze showroom laten we graag een breed scala aan composiet werkbladen aan u zien. Onze adviseurs nemen u aan de hand mee en adviseren of dit een handige keuze is. Uiteraard kunt u ook kiezen voor andere materialen zoals steen of kunststof. Wij garanderen dat u het werkblad krijgt wat bij uw wensen past.

Laat u bij KüchenWelt adviseren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze ervaren adviseurs.