Groene keuken de nieuwe trend? Groen is misschien niet de eerste kleur waar u aan denkt voor uw nieuwe keuken. Toch geeft deze kleur verrassend veel mogelijkheden. Als u graag een gekleurde keuken wilt, is groen daarom zeker het overwegen waard.

Landelijke groene hoekkeuken

 

Veelzijdig: tinten groen voor elke keuken

Er is een groene keuken voor iedereen. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos! Van keukenkastjes tot achterwand en van landelijk tot modern, u kunt groen op verschillende manieren gebruiken in het interieur van uw keuken.

 

Welke kleur groen past bij mij?

Ziet u door de (groene) bomen het bos niet meer? KüchenWelt helpt u graag! Hier enkele tips om u te helpen met het vinden van keuken inspiratie.

 

Waar in mijn keuken staat groen het mooiste?

Het is mogelijk om een geheel groene keuken samen te stellen. Maar ook voor details is het een mooie keuze. Zo kan de kleur groen gebruikt worden voor bijvoorbeeld keukenkasten of de achterwand.

 

Donker en lichte groene keuken

Lichte kleuren laten een ruimte over het algemeen groter lijken, donkere kleuren maken knusser. Is uw keuken aan de kleine kant, dan is een lichtgroene tint een mooie keuze. Denk eens aan een mintgroene keuken: deze keukenkleur is hip en past in elke stijl.

Voor grote keukens, of keukens waar veel natuurlijk licht binnenvalt, is een donkergroene of olijfgroene keuken mooi. Een donkergroene keuken is chique, en het is zeker voor de tijdloze of landelijke keuken een klassieke kleur.

Olijfgroen is vaak wat bescheidener, maar daarom niet minder aansprekend. Bruin en olijfgroen vormen een mooi paar, en ook een grijze of zwarte keuken kan opleven van details in deze tint. Voor inspiratie kunt u zelf uitproberen hoe de kleur zal staan in onze online ontwerptool, of maak een afspraak met onze keukenexperts!

 

Combineren met groen

Groen op zichzelf is mooi, maar gaat ook goed samen gaan met andere kleuren. Er zijn bovendien verschillende manieren om tinten groen te combineren voor een prachtig effect. Hier een aantal tips om de groene keuken van uw dromen te helpen realiseren.

 

Ton sur ton

‘Ton sur ton’ is een Franse term, en betekent dat verschillende tinten van dezelfde kleur samen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan donkergroene keukenkastjes en een lichtere groene wand. Dit kan een geweldig effect geven, maar het vergt wel wat inzicht en goede smaak om het helemaal juist te krijgen.

 

Zwart, wit of grijs met groen

Groene details in een keuken met een neutrale tint als zwart, wit of grijs maken de ruimte net iets spannender. U kunt groen op een subtiele manier terug laten komen, door een bescheiden groen accent te kiezen. Maar ook een statement maken is mogelijk: opvallende groene keukenkastjes in een verder zwarte of grijze keuken, bijvoorbeeld.

 

Groene keuken met natuurlijke materialen

Groene keukens werken altijd goed met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, zoals bij onze keuken Wettringen, hout gecombineerd met het lichte groen, knus maar toch licht. Ook een natuurstenen werkblad is een aanwinst voor het interieur. Deze stijl past in bijna alle keukens en sluit aan op de huidige trends, maar zal niet snel gedateerd raken.

 

De gouden greep

Een donkergroene keuken met gouden handgrepen is een charmante combinatie. Dit tweetal geeft een luxe uitstraling en is zeker geschikt voor de landelijke keuken. Maar ook in een tijdloze keuken vormen metaal en groen een mooie aanvulling op elkaar.

 

De landelijke groene keuken

Een groene kleur staat waanzinnig mooi in de landelijke keuken. Tinten zoals oud groen en olijfgroen geven een authentieke, maar ook frisse uitstraling. Voor elke landelijke stijl is er een kleur groen die goed past.

Natuurlijke materialen doen het erg goed in dit keukentype. Een werkblad van natuursteen of keramiek is bijvoorbeeld erg mooi. Toch is het ook mogelijk om te kiezen voor een hoogwaardig kunststoffen werkblad, om te zorgen dat u binnen uw budget blijft zoals u ziet bij onze keuken Wildeshausen.

 

Landelijke groene eilandkeukend

 

Tip voor de landelijke keuken: groen en hout

Hout is een voor de hand liggend materiaal in de landelijke keuken, en dit gaat uitstekend samen met groen. Deze combinatie heeft een aangename, natuurlijke uitstraling. U kunt kiezen voor een houten werkblad, maar ook in de keukenkasten of vloer zien we regelmatig hout terug.

Als u daarnaast ook nog wat planten en houten accessoires in de keuken neerzet, creëert u daarmee een prachtige sfeer. Uw nieuwe keuken zal voelen als een oase, een rustpunt in uw huis. Daarmee wordt het, naast een keuken, ook een echte leefruimte.

 

Moderne groene keukens

Als u een moderne gekleurde keuken wilt zijn er vele mogelijkheden om daar groen in te verwerken. Groentinten zoals mintgroen en donkergroen passen goed bij de strakke no-nonsense uitstraling van de moderne keuken. Deze kleuren zijn op dit moment modieus, maar het zijn ook letterlijk evergreens: ze zullen in de toekomst niet snel vervelen.

 

Alle keuken kleuren zijn aanpasbaar

De perfecte keuken kleur uitzoeken kan een lastige opgave zijn. Want de kleur die u op uw computer scherm ziet, is anders dan een staal in de winkel. En die kleur ziet er thuis ook weer anders uit.

Dat heeft onder andere te maken met het licht en de kleuren van het interieur.

Nu komt het mooie van KüchenWelt. De kleur die u in de showroom uitzoekt kan naderhand nog worden aangepast. Onze styliste komt na aankoop bij u thuis om alles samen door te nemen. Ook de gemaakte keuzes qua kleur. Zo heeft u gegarandeerd de mooiste kleur bij u thuis.

 

De tijdloze groene keuken

In een tijdloze keuken kiest u het beste voor een wat gedekte kleur groen. Als u graag een compleet groene keuken wilt is bijvoorbeeld een olijfgroene keuken of licht mintgroene keuken een optie. Echter is een combinatie vaak een beter idee, zoals een keuken waarin grijs en groen gecombineerd worden.

 

Wat kost een groene keuken?

Een groene keuken hoeft geen fortuin te kosten. In feite kan het net zo betaalbaar zijn als elke andere kleur.

Het belangrijkste is dat u zich richt op kwaliteit, niet op kwantiteit. Als het gaat om keukenapparatuur, bijvoorbeeld, is het beter om te investeren in een paar items van hoge kwaliteit die jarenlang meegaan dan om uw keuken te vullen met goedkope, wegwerp producten.

Hetzelfde geldt voor aanrechtbladen en kasten. Kiezen voor duurzame materialen kan u helpen een mooie keuken te creëren zonder hiervoor te diep in de buidel te hoeven tasten.

Dus laat u niet afschrikken door de kosten van een groene keuken, deze is makkelijker en betaalbaarder dan u denkt! Bekijk ook meer over prijzen bij: wat kost een keuken?

 

Advies en inspiratie

Bij KüchenWelt kunnen we u helpen om de perfecte, voordelige groene keuken voor uw interieur samen te stellen. Van groene keukenkastjes tot plinten, bijna alles is mogelijk. Lees ons keukenmagazine, maak een keuze voor een model, en ontdek hoe eenvoudig het is om deze naar uw smaak en situatie te laten aanpassen.

Onze adviseurs staan u graag te woord. Zij geven professioneel advies op het gebied van inrichting, kleur en keukenapparatuur. Uw keuken wordt op maat ontworpen, geheel naar uw wensen.

De deuren van onze showroom staan voor u open. Maak snel een afspraak voor een persoonlijk gesprek! Wij hopen u te mogen verwelkomen.