L-keukens. Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan ziet u al snel dat er een groot aantal mogelijkheden zijn. U kunt bijvoorbeeld meerdere vormen terugvinden in het assortiment bij een bedrijf. Een van de opties die u veel gemakken kan brengen, is een L-keuken.

Alleen moet u dan nog weten welke keuzes u allemaal kunt maken op het gebied van een L-keuken en wat er allemaal bij komt kijken. Onderstaande informatie zorgt er daarom voor dat u met de juiste voorbereidingen kunt gaan kijken naar uw nieuwe keuken.

 

L-keukens

 

Dit is een L-keuken

Een L-vormige keuken wordt ook wel een hoekkeuken genoemd. Het is een keuken die zowel een lange als korte kant heeft, waarbij het blad en eventueel de keukenkastjes aan beide muren in elkaar overlopen. U heeft hierdoor niet alleen voldoende opbergruimte tot uw beschikking, maar ook een groter keukenblad om mee te werken.

De keuken komt in meerdere kleuren en stijlen en u kunt altijd inspiratie opdoen voor uw nieuwe aankoop. De keukens in L-vorm zorgen ervoor dat u dan alles bij de hand heeft voor het maken van de gerechten.

 

Betonlook L-keuken met hout

 

Waarom een L-vormige keuken kopen?

Een L-vormige keuken zorgt ervoor dat u altijd een knusse sfeer kunt creëren. De keuken zal namelijk niet alleen een gezellige sfeer met zich meebrengen, maar ook voldoende werkruimte opleveren. Zo kunt u met meerdere mensen in de keuken aan de slag gaan, zonder dat iedereen elkaar voor de voeten loopt.

Zo kan de een bijvoorbeeld aan de lange zijde werken, terwijl de ander aan de korte zijde staat. De twee zijdes bieden hierdoor altijd meer mogelijkheden dan met een andere keukenvariant.

Een L-keuken kan echter ook voor andere redenen een goede keuze zijn. Zo heeft u bijvoorbeeld verschillende onderdelen van de L-keuken, waardoor u hem helemaal aan uw wensen aansluit. In combinatie met verschillende kleuren en stijlen zal de keuken volledig aan uw interieur aangepast kunnen worden. De keuken in L-vorm is daarom de ideale keuken voor kleine ruimtes en u kunt de opstelling helemaal aan uw wensen aansluiten.

 

Houten L-keuken

 

De voordelen van een L-vormige keuken

Er zijn een groot aantal voordelen bij de L-keuken te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld beide zijdes met elkaar verbonden. Terwijl u aan de ene zijde aan het werk bent, kunt u aan de andere zijde snel iets afwassen om weer te gebruiken. Daarbij zijn er talloze manieren om de keuken in te richten. U kunt daarom altijd naar de beschikbare ruimte kijken en ontdekken hoe u de twee wanden met elkaar combineert.

Een ander groot voordeel van de keuken in L-vorm is het feit dat u uw keukenapparatuur goed kunt organiseren. U hoeft de keukenapparatuur namelijk niet op een zijde te plaatsen, maar kunt het verspreiden. De kookplaat heeft u bijvoorbeeld aan een kant, terwijl u de oven en magnetron ook binnen handbereik hebt. In combinatie met de grote hoeveelheid opbergmogelijkheden zorgt u dat u iedere hoek goed kunt benutten en een praktisch resultaat hebt.

De verschillende mogelijkheden op dit gebied

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een nieuwe L-keuken, is het goed om erachter te komen welke mogelijkheden u precies heeft. De indeling van de keuken kan namelijk verschillen en u biedt voor iedere ruimte een goede oplossing. Onderstaande mogelijkheden zijn slechts enkele voorbeelden om u mee te inspireren op zowel een L-keuken klein als een van de grotere varianten.

L-keuken met bar

Een van de keukens waar u naar kunt kijken is de L-keuken met bar. Deze keukenopstelling heeft niet alleen de verschillende keukenkastjes en onderdelen die u nodig heeft, maar u kunt de maaltijden ook direct aan de bar eten. Dit kan daarom een goede vervanging zijn van uw eettafel. Het kan een ideale L-keuk zijn voor wanneer u met een kleiner gezin bent en de L-keuken biedt altijd meer gezelligheid. Een kleine L-keuken met bar helpt u dan altijd verder.

 

L-keuken met bar

 

L-keuken met raam

Een L-keuken met raam is weer een geheel ander verhaal. In dit geval heeft u wellicht niet de mogelijkheid om voor hoge kasten te gaan of slechts aan één zijde de bovenkasten te plaatsen. U kunt dan naar verschillende slimme oplossingen kijken voor optimaal gebruik, waaronder meer opbergruimte aan de onderkant. De keukens zorgen er dan voor dat u altijd kunt koken en zelfs in de wat kleinere ruimte en met ramen de verschillende delen kunt plaatsen.

L-keuken met kastenwand

Een L-keuken met kastenwand is ook een goede manier om een open hoek te creëren, zonder dat u hierbij minder opbergruimte krijgt in uw keuken. De ideale L-keuken is in dit geval voorzien van meerdere kasten en u kunt de keukenstijl helemaal naar wens aanpassen. Voor de kleine ruimte zal het zorgen voor voldoende gemakken en u kunt alle apparaten, waaronder de kookplaat en koelkast, kwijt waar u deze wenst te hebben.

 

L-keuken met kastenwand

 

L-vorm keuken met eiland

In plaats van een bar kunt u ook naar een L-keuken met eiland kijken. Voor velen is dit de droomkeuken, omdat u de wanden kunt benutten voor een goede opstelling van de keukenkasten, terwijl u in het midden het kookeiland hebt.

Dit kookeiland kan zowel met kasten als zonder kasten aangeschoven worden. Het kookeiland zal echter wel meer ruimte in beslag nemen. Het zal daarom vooral voor een grotere ruimte de beste keuze zijn. U bepaalt zelf hoe de keukenopstelling eruit komt te zien.

 

Zwarte L-keuken met hout

 

Hier kunt u op letten tijdens de aanschaf

Bij een groot aantal varianten van de L-keukens kunt u ook goed bekijken wat u allemaal nodig heeft. Hiervoor let u onder andere op de beschikbare ruimte in de woning. Een kleine L-keuken of een grotere variant zijn namelijk allemaal mogelijk als u bij de aanbieders kijkt. Een L-vormige keuken zal dan altijd aangepast kunnen worden en u zorgt voor de beste opbergruimte.

Kijk ook altijd naar de verschillende factoren die de stijl van de keuken kunnen beïnvloeden. Het gaat immers niet alleen om de keukenopstelling, maar ook de stijlen die u wilt krijgen. Voor een landelijke uitstraling kunt u bijvoorbeeld kijken naar de natuurlijke materialen, terwijl u bij een moderne keuken weer geheel andere materialen beschikbaar hebt.

 

Betonlook L-keuken

 

U kunt dan altijd nog naar de opstelling kijken, waardoor u van uw indeling kunt blijven genieten en de diverse stijlen zo goed mogelijk gaat benutten.

Zorg daarbij ook dat u naar de indeling zelf blijft kijken. U wilt bijvoorbeeld uw koelkast ergens kwijt, maar ook de andere delen van uw hoekkeuken. De keukens kunnen daarbij altijd van alle gemakken voorzien zijn. Het aantal kastjes, de plaatsing van de apparaten en de plaatsing van de spoelbak zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Op dit gebied kunt u altijd keuken inspiratie opdoen bij een professional, zodat u weet welke opties er zijn en waarbij u handige tips krijgt.

 

Moderne L-keuken

 

Ga voor uw eigen L-keuken

Wilt u zelf een mooie L-vormige keuken aanschaffen en daarom bekijken welke handige tips er allemaal bij komen kijken? Zorg dan dat u zelf ontdekt welke opstelling het beste bij u gaat passen. De praktische tips die u vindt bij de professional, kunnen helpen om nog gerichter te kijken.

Zo past de keukenopstelling altijd bij uw woning en kunt u zelfs de plaatsing van de eettafel goed voor ogen hebben met de L-keuken voorbeelden. De L-keukens kunnen dan aangeschaft worden, waarna u kunt beginnen met genieten van uw nieuwe maaltijden.

Benieuwd wat een L-keuken u gaat kosten?