Keuken met bar. Keukens met eiland zijn al jarenlang populair. Misschien heeft u weleens gedroomd van een keuken met kookeiland, maar heeft u eigenlijk niet genoeg ruimte. Of u heeft wel plek voor een kookeiland of schiereiland, maar zou eigenlijk ook wel een eettafel willen.

 

Keuken met bar

 

Daarom is de keukenbar weer helemaal hip! Het leuke van een bar in de keuken is dat deze gecombineerd kan worden met een eiland, maar ook een alternatief ervoor kan zijn. Het is een gezellige en stijlvolle aanvulling op de keuken, die bovendien erg praktisch is.

Een kleine keuken met bar

De combinatie van kleine keuken en bar kan een alternatief vormen voor een eilandkeuken. Voor een bar is minder ruimte nodig dan een volledig keukeneiland. Een bar voegt werkblad toe: u kunt bijvoorbeeld gesneden etenswaren op de bar zetten terwijl u bezig bent met koken. Een keukenbar met opbergruimte is nuttig omdat het een kleine keuken opgeruimder laat ogen.

 

Kleine greeploze keuken met bar

 

Een bar kan ook gezellig zijn: uw huisgenoten kunnen plaatsnemen aan de bar tijdens het koken. U creëert met barkrukken eenvoudig een fijn zitje. Bovendien spaart het de ruimte uit van een keukentafel, een hapje eten in de keuken aan de bar is chique en comfortabel. Zo wordt de keuken de plek waar alle mensen in huis graag samenkomen.

 

Een grote keuken met bar

In een grote keuken heeft u veel verschillende mogelijkheden om een bar te plaatsen. U kunt daarbij kiezen voor een losse bar, maar ook voor een kookeiland met bar.

 

Grote keuken met bar

 

Een grote keuken met bar heeft diverse voordelen:

  • Het is een plaats om drankjes te serveren tijdens het cocktailuurtje in plaats van in de woonkamer
  • De bar is een geweldige plek om gasten te ontvangen
  • Het geeft genoeg ruimte om het gevoel te hebben dat u niet meer in de keuken staat
  • Maximaliseer de ruimte door alle hoeken van uw keuken te benutten
  • Een bar in uw keuken verhoogt de waarde van het huis
  • De ingebouwde zitplaatsen achter de bar geven de gasten een extra zitplaats
  • Vergroot uw keukenruimte

 

Een keuken met kookeiland en bar

Als u de ruimte heeft voor een eiland is een kookeiland met bar een slimme keuze. Een bar is een goede aanvulling op een keukeneiland, vanwege de luxe uitstraling en de functionaliteit. De keukenbar maakt namelijk van elke keuken een hippe woonruimte!

 

Keuken met kookeiland en bar

 

Het kan worden gebruikt om te koken, eten, of gewoon als een plek om te zitten en te praten met vrienden. Een keuken met een kookeiland en bar is de perfecte plek om vrienden te ontvangen, voor uw gezin te koken of gewoon te ontspannen. Het eiland geeft u een extra oppervlak, opbergruimte en voldoende zitplaatsen voor gasten. Een keuken zonder eiland mist al deze voordelen! Lees hier meer over het kiezen van de juiste maat voor uw ruimte.

 

Voordelen van een kookeiland met bar

Een keuken met kookeiland biedt meer plek om te werken, of het nu gaat om een kook- of spoeleiland, of alleen extra opbergruimte en werkblad. De bar voegt daaraan een stuk leefgenot toe. Vanuit een functioneel oogpunt is het natuurlijk gemakkelijk om vanuit de keuken direct een maaltijd neer te kunnen zetten waar deze opgegeten wordt.

 

Witte greeploze keuken met bar

 

Gezelligheid

Een bar heeft ook een sociale functie. Als u mensen op bezoek heeft hoeft u niet te kiezen tussen borrelen en koken. Terwijl u in de keuken werkt, kunt u uw gasten trakteren op een drankje, en ondertussen gezellig bijkletsen.

Samenwerken

Als u het fijn vindt om met vrienden of familie samen te koken, kunt u de taken eenvoudig verdelen. De hulpkoks kunnen plaatsnemen op de barkrukken, en daar bijvoorbeeld snijden of kneden. Kortom, een keukenbar voegt verschillende functies toe aan een toch al veelzijdige eilandkeuken.

 

Betonlook keuken met hout en bar

 

Keukenopstellingen met bar

In welke keukens past een bar? In ieder geval in alle keukens waaraan een kookeiland toegevoegd zou kunnen worden. Maar ook kleine keukens kunnen vaak uitgebreid worden met een bar, omdat er veel minder ruimte nodig is dan voor een heel eiland.

 

De L-keuken met bar

Een keuken in L-opstelling, ook wel hoekkeuken, biedt vele mogelijkheden voor een bar. U kunt de bar onderdeel maken van één van de zijden van de keuken, maar het is daarnaast mogelijk om een bar toe te voegen aan een eiland. Ook een losstaande bar is een optie. De L-keuken is momenteel de meest verkochte vorm keuken. Geef uw keuken nog extra luxe door er een bar aan toe te voegen.

 

L-keuken met bar

 

De U-keuken met bar

Bij een U-keuken is de plek voor de bar aan het schiereiland, of anders aan een losstaand keukeneiland. Let op dat de keuken niet te vol wordt door de toevoeging van de bar, u moet genoeg ruimte hebben om in de keuken te kunnen bewegen. Onze adviseurs staan graag tot uw dienst om de perfecte U-keuken met bar te ontwerpen.

 

U-keuken met bar

 

De open keuken met bar

Een open keukenopstelling kan baat hebben bij een bar. Kiest u voor een open keuken met een kookeiland, dan is het eenvoudig om daaraan een bar toe te voegen. Ook mogelijk is dat u kiest voor een wat hogere bar, die niet aangesloten is op een eiland, maar wel werk- en opbergruimte toevoegt aan de keuken.

 

Open keuken met bar

 

Praktische keuze

Als u een open keuken met bar heeft, vormt de bar een natuurlijke overgang tussen de woonkamer en het keukendeel van het huis. Doordat er echter wel een fysieke afscheiding is, lopen bijvoorbeeld kinderen en huisdieren u minder snel voor de voeten. U mist niets van de gezelligheid maar kunt tegelijk in alle rust werken.

 

De kosten van een keukenbar

De keukenexperts van KüchenWelt kunnen u alles vertellen over het maken van een begroting voor een keuken met bar. Door slimme keuzes te maken is het binnen vrijwel ieder budget mogelijk om een keukenbar te plaatsen.

Uw nieuwe keuken met bar wordt voor u op maat ontworpen, en u komt niet voor verrassingen te staan dankzij onze transparante offerte. Meer over keukenprijzen is ook te vinden in het artikel “Wat kost een keuken?“.

 

 

Service op maat

We nodigen u van harte uit om voor uw keuken inspiratie op te komen doen in onze showroom. Wij laten u graag de meest populaire opties voor keukens zien, maar ook voor eigenzinnige ideeën staan we natuurlijk open. Het belangrijkste is dat u een nieuwe keuken in huis haalt die perfect bij u past, qua opstelling en indeling, uiterlijk, apparatuur en functionaliteit.

Maak bij voorkeur een afspraak, zodat u zeker bent dat er een adviseur voor u klaar staat en ruim de tijd kan nemen om u te helpen. Samen met deze keukenspecialist creëert u een eigen ontwerp voor uw keuken. Uw Duitse keuken is altijd van de hoogste kwaliteit en zeer scherp geprijsd.

 

Landelijke keuken met houten bar

 

Stylistenservice

Benieuwd of de bar die u gekozen heeft goed staat in uw keuken? Na aankoop kunt u gebruik maken van onze stylistenservice. Een deskundige stylist komt bij u aan huis om de bestelling nog eens door te nemen en te controleren.

Daarbij wordt natuurlijk ook gekeken of de keukenopstelling optimaal is. Zal de bar niet teveel ruimte innemen? Staan de barkrukken niet in de weg? Kan de bar misschien beter iets verplaatst worden? Dankzij het oog van de meester kunt u ervan op aan dat de nieuwe keuken echt naar uw zin zal zijn, al voordat hij geplaatst is.

 

Keuken met bar voorbeelden

Om u nog meer inspiratie te geven, hebben we een aantal populaire keukens op de plaat gezet:

Houten keuken met bar

Rode keuken met bar

Tijdloze witte keuken met bar

Witte keuken met bar

Witte hoogglans keuken met bar

 

Nog niet de gewenste keuken gevonden? Bekijk meer inspiratie in onze volledige collectie met voorbeelden.