Schiereiland keuken als optie? Bij het kiezen van een indeling voor uw keuken zijn er veel factoren om te overwegen. Een van de belangrijkste beslissingen die u neemt, is kiezen voor een schiereiland keuken of een eilandkeuken.

Beide hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om alle opties af te wegen voordat u een keuze maakt. Graag vertellen we hier meer over en zullen we een kijken naar schiereiland keukens, de voor-en nadelen, en wat ze meestal kosten.

 

Wat is een schiereiland keuken?

Keukens met schiereiland zitten met een zijde vast aan de wand of het keukenblok. U ziet het schiereiland haaks op de wand of blok staan.

Doordat het eiland niet los staat bespaart u veel ruimte. En tegelijkertijd neemt de opbergruimte juist toe. Dit kan helpen in een keuken met beperkte ruimte.

Schiereiland keuken

 

Voordelen

Er zijn veel redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een schiereiland keuken. Misschien wel het grootste voordeel is dat ze meestal meer ruimte-efficiënt dan eiland keukens. Dit komt omdat ze vaak aan één muur zijn bevestigd, waardoor kostbaar vloeroppervlak vrijkomt. Daardoor is een schiereiland keuken ideaal voor ieder formaat woning of appartement.

Een ander voordeel van een schiereiland keuken is dat ze meer opbergruimte bieden dan een keuken met los kookeiland. Dit komt omdat u de ruimte onder het aanrecht kunt gebruiken voor kasten of planken. Deze extra opslag kan van pas komen om al uw eten en servies op te bergen.

Na het koken kunt u zo aanschuiven aan de bar. Erg gezellig en praktisch.

Luxe keuken met schiereiland

 

Nadelen

Natuurlijk heeft een schiereiland keuken ook nadelen. Een nadeel is dat ze krap kunnen aanvoelen. Dit komt doordat ze dicht tegen de muur staan, waardoor er weinig bewegingsruimte overblijft.

Een ander nadeel van schiereiland keukens is dat ze meer ruimte in beslag nemen dan bijvoorbeeld een rechte keuken. Niet erg handig als u niet veel keukenruimte beschikbaar heeft.

 

Opstellingen keuken met schiereiland

Voor iedere ruimte is er een oplossing te bedenken. Zo ook voor keukens met schiereiland. De ene ruimte is de andere immers niet. Graag nemen we u mee in een opstellingen.

Schiereiland met bar

 

Keuken schiereiland met bar

Een schiereiland keuken met bar is een goede keuze als u familie of vrienden wilt betrekken bij de keuken. Ze kunnen gezellig aanschuiven als u kookt, samen eten of samen een drankje drinken. De bar is multifunctioneel en geeft een huiselijke sfeer.

De bar verbind de woonkamer met de keuken. Het geeft een ruimtelijk gevoel en maakt van uw huis een thuis.

Keuken schiereiland met bar

 

L-vormige keuken met schiereiland

Als u een voldoende keukenruimte hebt, is een L-vormige opstelling, ook wel hoekkeuken genoemd, met een schiereiland het overwegen waard. Zo heeft u het beste van twee werelden: voldoende aanrechtruimte en de mogelijkheid om vrij te bewegen.

Gebruik het schiereiland om voedsel te bereiden of als gezellige ontbijtbar, terwijl u door de L-vorm gemakkelijk bij al uw apparatuur en kasten komt.

L-vormige keuken met schiereiland

 

U-vormige keuken met schiereiland

Een U-vormige keuken met een schiereiland is perfect als u uw keukenruimte maximaal wilt benutten. U-vormige keukens zijn qua ruimte het meest uitgebreid. Betekent wel dat u een grote ruimte beschikbaar dient te hebben.

Alle apparatuur en opbergruimte zijn binnen handbereik, waardoor het een praktische indeling heeft. Dit maakt het koken leuk en efficiënt. En de aangrenzende bar geeft nog meer schwung aan hoe het er uit ziet.

U keuken met schiereiland

 

Kleine keuken met schiereiland

Weinig ruimte om een keuken te plaatsen? Een kleine keuken met schiereiland geeft u de mogelijkheid om de woonkamer met de keuken te verbinden. Dit geeft een ruimtelijk gevoel en is erg handig.

Aan het schiereiland is meestal ook een bar te plaatsen. Die kunt u gebruiken in plaats van een eettafel. Wat ondanks de grootte het toch weer efficiënt maakt.

Kleine keuken met schiereiland

 

Schiereiland in bestaande keuken

Uitbreiden van een bestaande keuken is in veel gevallen niet aan te raden. Dit heeft meerdere oorzaken.

Wanneer u een schiereiland keuken wilt, is het aanpassen van het werkblad vereist. Twee losse bladen kan kleurverschil opleveren en er kan vocht tussen de bladen komen.

Ook de kleuren van de nieuwe kasten kunnen afwijken van de oude. Dit kan zelfs al gebeuren als het een andere productie batch is.

Ons advies is om een schiereiland keuken in een keer in orde te maken. Dus niet na maanden of jaren er alsnog voor kiezen.

Betonlook keuken schiereiland

 

Wat kost een keuken met schiereiland?

De kosten van een schiereiland keuken varieert en is afhankelijk van vele zaken. Denk hierbij aan grootte, soort werkblad, greeploze fronten, apparatuur etcetera.

Echter kunnen we wel vanaf prijzen aangeven. Een schiereiland keuken is vanaf zo’n € 5.000,- te koop. Maar het is zo gek te maken als dat u zelf wilt.

Houten keuken met schiereiland

 

Is een schiereiland keuken wat voor u?

Zoals u kunt zien, zijn er zowel voor-en nadelen aan het kiezen van een schiereiland keuken. Het is belangrijk om alle opties af te wegen voordat u een beslissing neemt, want er is geen goed of fout antwoord voor iedereen.

Als u nog steeds niet zeker weet welke optie voor u het beste is, raden we u aan om met een professionele keukenontwerper te praten die u kan helpen de perfecte ruimte voor uw behoeften te creëren.

Gelukkig hebben we ervaren adviseurs die u graag helpen bij het vinden van de mooiste nieuwe keuken.

En na aankoop komt er een keuken styliste die bij u thuis kijkt of alle keuzes mooi staan. Daarmee heeft u gegarandeerd een slimme indeling. Ook bekijkt u samen verschillende kleuren om tot het beste resultaat te komen.

We raden wel aan een afspraak te maken als u naar de showroom wilt komen. Dan staat er gegarandeerd een adviseur voor u klaar.

Maak hier een vrijblijvende afspraak.