Stoere keukens. Bent u aan een nieuwe keuken toe, dan is de juiste keuze belangrijk. Onze keuken is namelijk de meest gebruikte plaats én dus het hart van onze woning. Maar er zijn zovele soorten keukens dat kiezen er niet makkelijker op wordt.

Stoere keukens zijn de jongste trend. Dat is niet te verwonderen, ze passen namelijk bij elk interieur. Wat verstaan we eigenlijk onder een stoere keuken, en waar dient u op te letten om de juiste keuze te maken?

Leg eerst het budget vast

Voordat u met de zoektocht naar de juiste stoere keuken start, leg dan het beschikbare budget vast. Eens dat vastligt, wijk u daar niet teveel meer vanaf. Dat vergemakkelijkt alvast de keuze. Zo jaagt u namelijk geen onbereikbare en onbetaalbare dromen na.

 

Stoere keuken

 

Wat verstaan we onder een keuken stoer?

Deze keukens passen vooral in een landelijk interieur. De stijl van stoere keukens situeert zich tussen landelijke en moderne keukens. Je vindt ze vooral in zware, natuurlijke materialen. Hout is dan ook een veel gekozen materiaal bij stoere keukens. Andere populaire, stevige  materialen voor stoere keukens zijn voor soorten steen en roestvrij staal (RVS).

Voor de keukenkasten kiezen we naast dit roestvrij staal ook vaak voor een aluminium, beton uitzicht. Bij stoere keukens hoort uiteraard stoere keukenapparatuur, en zeker een groot vrijstaand fornuis en een grote RVS afzuigkap. Het stoere karakter zet zich ook door in de accessoires zoals stoere magnetische strips.

Stoere keukens vallen op dankzij hun stoere uitstraling. Dat weerspiegelt zich in veel donkere kleuren en in sterke en robuuste materialen of in combinaties van diverse materialen. Greeploze stoere keukens zien niet alleen stoer, maar tegelijk ook stijlvol.

 

Stoere houten keuken

 

Stoere keukens in natuurlijke materialen

Een stoere landelijke keuken wordt gedomineerd door natuurlijke materialen. De keuken straalt warmte uit met klassieke details, maar ook meer solide details die de keuken een stoere uitstraling geven. Massief hout met een composiet aanrechtblad in betonlook doet het ook altijd uitstekend.

 

Stoere houten keuken

Ondanks de toenemende concurrentie van materialen zoals steen en roestvrij staal, is hout nog steeds het meest gebruikte materiaal bij het vervaardigen van dit soort keukens. De meest gebruikte houtsoorten bij robuuste houten keukens stoere, landelijke keukens zijn vooral:

  • Eik: is vooral geelbruin van kleur met tinten die variëren van de oorsprong van het hout. Amerikaans wit eiken is bijvoorbeeld lichter van kleur dan zijn Europese variant. Japans eiken is ook opvallend licht van kleur. Eik is zeker niet het goedkoopste soort hout, maar is wel sterkst en veelzijdig. U kunt er alle kanten mee op, van een neutrale look tot een paneel met een uitgesproken textuur.
  • Esdoorn of ahorn: heeft van oorsprong een lichte kleur, maar is vooral afhankelijk van de herkomst van het hout. Bij Europese esdoorn varieert de kleur van wit tot crèmekleur. Het betreft een flexibele houtsoort die zich makkelijk laat bewerken en in meerdere afwerkingsgraden verkrijgbaar is. Brengt vooral het nodige contrast in keukens van donker hout.
  • Wengé: deze donkere Afrikaanse houtsoort varieert in kleur van donkerbruine tot zwarte, vaak onderbroken door bruine, lichtere strepen die iets lichter zijn van kleur. Duurzame houtsoort met een warme uitstraling. Daardoor heeft Wengé eigenlijk geen afwerking nodig. Deze Afrikaanse houtsoort is hard en sterk, maar is tegelijk ook prijziger.
  • Beuk: lichtbruine houtsoort, die na een eventuele behandeling andere kleuren aanneemt. Beuk schilfert niet, is makkelijk te bewerken, veelzijdig en sterk. Deze populaire houtsoort laat zich ook uitstekend combineren met andere materialen en houtsoorten.
  • Els: is licht van kleur, met vooral gele en roodbruine tinten. Vergelijkbaar met beuk en makkelijk te bewerken.
  • Teak: wordt vooral ingevoerd vanuit Azië en verkrijgbaar is meerdere kleurvarianten.
  • Massief fineer, laminaat of melamine: weinig verschil met massief houten keukens. Van bijna elke houtsoort is een variant in fineer verkrijgbaar.

 

Stoere hoekkeuken

 

Robuuste keukens met stoere uitstraling

Bent u op zoek naar een stoere keuken met een moderne uitstraling? Overweeg dan zeker een industriële keuken. Dit keukentype staat bekend om de stoere uitstraling en het gebruik van robuuste materialen. Een rauw randje is daarbij zeker van toepassing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van beton, staal en roestvrij staal (RVS)

 

Zo maakt u van de keuken een industriële, stoere keuken

De industriële keukenstijl is geschikt voor elk type keukenopstelling. Daarnaast kunt u het type keukendeuren, werkbladen, kranen en spoelbakken zelf kiezen. Kies uit de vele materialen en combinaties, en voor industriële details zoals lampen of accessoires.

Industriële keukens hebben dikwijls donkere kleuren. Die geven een rauw randje aan de  stoere keuken. Betonnen keukenbladen of aanrechtbladen met een betonlook worden veel gekozen.

 

Stoere U Keuken

 

Stoere keukens zijn duurzaam

Stoere keukens zijn uit roestvrij staat, beton of andere steensoorten zijn opvallend duurzaam, kunnen tegen een stootje en gaan, dikwijls levenslang mee.

 

Kleine beschadigingen geven stoere keukens eigen uitstraling

Kleine krasjes of zelfs lichte beschadigingen geven stoere keukens een extra uitstraling. Stoere keukens worden dus mooier met de leeftijd.

 

Stoere keukens met kookeiland

Gaat uw voorkeur naar een keuken met kookeiland? Stoere keukens kunnen perfect uitgerust worden met het keukeneiland van uw dromen. Zo zorgt u voor extra werk- en opbergruimte. Zowel kleine als grote stoere keukens kunnen uitgerust worden met een handig kookeiland.

 

Stoere keuken met kookeiland

 

Stoere keukens met industriële kasten

Industriële keukenkasten geven uw keuken een stoere uitstraling. Vervang bijvoorbeeld hangkasten door stevige wandplanken. Met relatief kleine ingrepen kun je verrassend veel bereiken.

Onze adviseurs hebben veel ervaring met het stoer aankleden van een keuken. Bespreek uw wensen en wij adviseren u over gemaakte keuzes en vullen deze aan met onze kijk en tips.

 

Een stoere keuken vraagt een stoere achterwand

Stoere keukens vragen een stoere achterwand. Die brengt de juiste sfeer en uitstraling in de keuken.  Kies bijvoorbeeld voor een stoere tegelwand met een industriële betonlook of houtlook of voor bijpassende tegels. Denk aan langwerpige tegels in visgraatpatroon.

 

Stoere achterwand

 

Een stoere keuken vraagt een aangepaste vloer

Een stoere tegelvloer hoort bij een stoere keuken en zorgt voor een aangepaste sfeer. Een strakke tegelvloer zorgt voor een modern effect. U kunt ook meerdere kleuren en motieven met elkaar combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtlook tegels gecombineerd met betonlook, aan en decoratieve decortegels of aan creatieve hexagoon tegels.

 

Het maximaal gebruik van beschikbare ruimte

Waar wordt uw keuken het meest voor gebruikt? Is koken een hobby, en kookt u dagelijks? Zorg dan zeker voor genoeg werk- en opbergruimte in de keuken. Is het gezelliger om de keuken vooral te gebruiken als ontmoetingsplaats met familie en vrienden? Dan is het plaatsen van een bar zeker overwegen waard. Een keuken met bar is helemaal van deze tijd.

Of kies voor een kookeiland dat fornuis, voldoende werk- en opbergruimte met een ontmoetingsplaats combineert. Bent u helemaal geen keukenprinses of keukenprins? Dan hebt u weinig aan een uitgebreid keukenfornuis te nemen. Kies dan voor extra ruimte in de keuken met de inrichting van een gezellige Caffee corner.

 

Keuken stoer

 

Een stoere keuken met een strakke, landelijke of industriële stijl?

Gaat de keuze naar een stoere keuken met een strak, landelijk, industrieel of minimalistisch karakter? Het kiezen van de juiste stijl van een toekomstige keuken is lang niet zo makkelijk dan het lijkt. Zorg er voor dat de keuken bij de rest van het interieur past.

De keuken is bij de meerderheid van ons het hart van onze woning en staat vaak in directe verbinding met onze woonkamer. Een stijlbreuk tussen keuken en interieur is dus zeker niet aangeraden.

 

Welke kleur kiezen voor uw keuken?

Hoogglans was vroeger de norm voor onze keuken, maar die tijd is gelukkig al lang voorbij. Vandaag mag je kleur bekennen in de keuken, en dat is maar goed ook. Gaat u voor een zwarte stoere keuken of kiest u voor een ongewone keukenkleur zoals groen?

Vraag bij de uiteindelijke keuze wel altijd af of je de gekozen kleur binnen enkele jaren nog altijd mooi zult vinden. Is dat niet zo, of twijfelt u eraan? Kies dan voor een stoere keuken in tijdloos hout.

 

Stoere keukens

 

Welk materiaal voor het werkblad van een stoere keuken?

Marmer is een populair materiaal voor in een stoere keuken, zeker voor het werkblad. Bedenk hierbij dat marmer een delicaat materiaal is, zeker in de keuken. Het vraagt ook aangepast onderhoud.

Wanneer u vaak kookt of kinderen en huisdieren in huis hebt, is het beter om voor aan ander materiaal voor het werkblad van uw keuken kiezen dan marmer. Composiet, graniet of kunststof is dan een veel betere keuze.

 

Een stoere keuken met bovenkastjes of niet?

De tendens van de ontbrekende bovenkastjes, ook in stoere keukens, duurt onverminderd voort. Wat heeft u aan die bovenkastjes hoog tegen het plafond waar niemand bij kan en dus zelden of nooit worden gebruikt?

Opbergruimte tekort in de keuken, maar wilt u toch geen bovenkastjes? Dan is de keuze voor wandplanken een uitstekend alternatief. Dat houdt u keuken ruim en luchtig mét genoeg bergruimte.

 

Stoere U Keuken

 

Stoere keukens bij KüchenWelt

Zoals u ziet zijn de mogelijk onbeperkt. Graag helpen wij u samen met een adviseur om een stoere keuken samen te stellen en in te delen.

We horen van klanten dat ze onze aanpak waarderen en daardoor zien als de beste keukenzaak.

Ons advies is om een vrijblijvende afspraak te maken.

Zo garanderen we dat er iemand ruim de tijd voor u heeft om alle wensen te bespreken. Maak een vrijblijvende afspraak.