U-vormige keuken? Enorm praktisch! Een keuken in U-vorm is een keukenopstelling waarbij er drie zijden van de keuken een werkblad hebben. Zoals de naam zegt doet deze opstelling aan een letter U denken.

Ontdek bij KüchenWelt de vele mogelijkheden van U-vormige keukens!

zwarte u keuken met hout

 

De voordelen van U-vormige keukens

Waarom een U-keuken? Natuurlijk hangt het van uw behoeften af of een U-keuken voor u de beste keuze is. De keuken indeling speelt een belangrijke rol.

Er zijn echter voordelen waar bijna iedereen iets aan heeft.

 

Veel opberg- en werkruimte

Een U-vormige keuken geeft u drie zijden aan opbergruimte en werkblad. Alleen een G-vormige keuken kan daar tegenop, maar niet iedereen heeft daar plaats voor. Om zelfs de hoeken van een U-keuken optimaal te benutten, zijn er slimme opberg-oplossingen, zoals carrouselkasten.

 

Korte afstanden

Alles binnen handbereik, dat vindt u in de U-vormige keuken. U hoeft nooit ver te zoeken om te pakken wat u nodig heeft. Toch is er ook genoeg loopruimte, waardoor een U-keuken niet benauwd voelt.

 

Om rekening mee te houden

Een U-keuken kan, zeker in een kleinere ruimte, een drukke uitstraling hebben. Als u dat wilt voorkomen zijn hier een paar tips:

  • beperk de hoeveelheid bovenkasten
  • neem bovenkasten die iets minder diep zijn dan het werkblad
  • kies een eenvoudige afwerking (een glad model keukenkasten bijvoorbeeld)
  • overweeg een greep loze keuken
  • kies voor een lichte kleur en houd het kleurenschema beperkt
  • laat apparatuur zoveel mogelijk inbouwen

 

grijze u keuken

 

Past een keuken in U-vorm bij mij?

U-keukens zijn veelzijdig. Tenzij uw keuken heel erg smal is, is het mogelijk om een opstelling in U-vorm ervoor te ontwerpen. Toch is de ene keuken natuurlijk de andere niet.

We schetsen hier een paar veel voorkomende situaties. Uw eigen behoeftes kunt u het beste bespreken met één van onze verkopers. Keukens zijn maatwerk, dus kom naar onze showroom voor een advies op maat.

 

De kleine U-vormige keuken

In een kleine keuken is een U-vormige opstelling een goede manier om maximaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, vooral als het om opbergruimte gaat. Een hoekkeuken geeft daarentegen meer bewegingsvrijheid, met nog steeds aardig wat plaats voor kasten; het is aan u wat u belangrijker vindt.

Het voordeel van een kleine U-keuken is dat alles binnen handbereik is, door de korte afstanden hoeft u tijdens het koken nooit ver te reiken om bijvoorbeeld een pan af te gieten of iets te pakken.

Denk er bij het plannen van een kleine U-vorm keuken wel aan dat u lades en kasten moet kunnen openen, ook als u bezig bent. U heeft niet véél ruimte nodig voor een U-keuken, maar wel voldoende. Een adviseur van KüchenWelt kan de mogelijkheden met u doornemen en u helpen om een keuken te ontwerpen die past bij uw huis, manier van leven en gevoel voor stijl.

 

De grote U-vormige keuken

Als u ruim woont, kunt u voor elke keukenopstelling kiezen die u wilt. Wat is dan onderscheidend aan een U-keuken? Kort gezegd: ruimte voor functionaliteit.

In een ruime U-keuken, eventueel met eiland, kan een geweldig arsenaal aan apparatuur worden ingebouwd terwijl de keuken er keurig opgeruimd uit blijft zien. Eén of meerdere ovens, koelkast, vaatwasser, niets hoeft zichtbaar te zijn. En met zoveel ruimte heeft u dan nog plek genoeg om uw spullen op te bergen.

Wilt u echt groots wonen, dan kunt u zelfs kiezen voor een U-keuken waarvan één zijde een schiereiland vormt. Tegen de vrije muur kan dan bijvoorbeeld een kastenwand worden geplaatst. Het schiereiland kunt u voorzien van een bar, waardoor uw nieuwe keuken gegarandeerd een gezellige woonkeuken wordt.

 

grijze u keuken met hout

 

Een keuken met raam

In een keuken met raam kunt u goed gebruik maken van een U-keuken. Door één van de werkbladen onder het raam te plaatsen kunt u overdag namelijk werken bij daglicht. Bovendien heeft u een uitkijkje naar buiten, zodat u eventueel een oog op uw buiten spelende kinderen kunt houden.

Natuurlijk kunt u in zo’n geval ook kiezen voor een hoekkeuken, maar voor net iets meer werkruimte en opbergruimte zijn U-keukens vaak een betere keuze. U heeft dan immers drie zijden aan werkblad, in plaats van twee. Het raam kan aan elke kant van de U-vorm zitten, het beste is om te zorgen dat de functionaliteit die u overdag het meest zal gebruiken aan de raamkant te plaatsen.

Voor welke keukenopstelling u ook kiest, houd er rekening mee dat in een keuken waar veel (fel) daglicht binnenvalt, het verstandig is om niet te bezuinigen op de materiaalkeuze. Er zijn verschillende mogelijkheden om een keuken samen te stellen die aansluit bij uw wensen, duurzaam is, en toch binnen uw budget blijft. Voor keuken inspiratie en advies, kom naar onze showroom, onze keukenexperts helpen u graag.

 

U-keukens met eiland

Een U-keuken met eiland lijkt voorbehouden aan grote huizen. Toch is er met deze opstelling meer mogelijk dan u denkt. Zeker als u een open keuken heeft, is een eiland misschien zelfs een geweldige aanvulling op uw U-keuken.

 

Een U-vorm keuken met bar

Zoals eerder gezegd, de vorm van een U-keuken hoeft niet perse de wanden van de ruimte te volgen. Eén van de kanten van de keuken kan gevormd worden door een schiereiland, een keukeneiland waarvan één zijde tegen een muur staat. Zo’n schiereiland is zeer geschikt voor het plaatsen van een bar.

Bij een bar horen barkrukken, dus houd er rekening mee dat er ook voldoende ruimte moet zijn om daar achterlangs te lopen. Anders staan die krukken in de weg, dat komt het woongenot niet ten goede. Uw keuken met bar moet u natuurlijk wel plezier brengen!

 

betonlook u keuken met schiereiland

 

U-keukens in elke stijl

Wij kunnen U-keukens leveren in diverse stijlen, van landelijke keukens tot modern, van industrieel tot romantisch. Bovendien kunt u elk element laten aanpassen: kleur, model kastdeurtjes en handgrepen, opstelling, niets staat vast. Uw keuken wordt volledig op maat voor u samengesteld.

 

Onze showroom

Inspiratie opdoen, vakkundig advies krijgen en met een eerlijke offerte met een scherpe keuken prijs naar huis gaan, de adviseurs in onze showrooms ontvangen u met plezier. Maak een afspraak en we nemen alle tijd voor een goed gesprek. Ontdek ons diverse aanbod aan keukens, in verschillende stijlen en van alle gemakken voorzien.

Van simpele tot luxe keukens, alles is mogelijk! Klanten vinden het plezierig om onze showroom te bezoeken. We worden ook beoordeeld als de beste keukenzaak.

 

Stylistenservice

Na aankoop kunt u bovendien gebruik maken van onze unieke stylistenservice. Eén van onze stylisten komt bij u thuis om te kijken hoe de bestelde keuken in de ruimte zal passen, en doet voorstellen voor verbeteringen als dat nodig is. Op een tablet ziet u een simulatie van de keuken zoals deze eruit zal zien in uw eigen huis.